Fysik
Bølger og lys - hurtigt.
12. maj 2007 af
Charlotte123456 (Slettet)
Hej allesammen . Jeg sidder her og har rigtig svær ved fysik og har nogle spørgsmål . Håber nogen af jer har tid til at se på nogle af spørgsmålene . Ville være super , hvis I bare havde lyst til at hjælpe mig med et af spørgsmålene.
Bølger:
1. Når to ens bølger med modsat bevægelsesretning mødes i modsat fase, hvad sker der så?
2. Hvad betyder - periodetiden?
3. Hvad kaldes bølger hvor bølgebevægelsen er i samme retning som udbredelsesretningen?
Lys:
1.I hvilket bølgelængdeområde kan menneskets øjne se? - og hvilket frekvensinterval svarer dette til?
2. Et gitter har 500 linjer pr. mm. Hvor stor er gitterkonstanten d?
3. En laserstråle sendes gennem førnævnte gitter og vinklen til første orden måles til 20 grader.
Hvor stor er bølgelængden i nano meter?
Bølger:
1. Når to ens bølger med modsat bevægelsesretning mødes i modsat fase, hvad sker der så?
2. Hvad betyder - periodetiden?
3. Hvad kaldes bølger hvor bølgebevægelsen er i samme retning som udbredelsesretningen?
Lys:
1.I hvilket bølgelængdeområde kan menneskets øjne se? - og hvilket frekvensinterval svarer dette til?
2. Et gitter har 500 linjer pr. mm. Hvor stor er gitterkonstanten d?
3. En laserstråle sendes gennem førnævnte gitter og vinklen til første orden måles til 20 grader.
Hvor stor er bølgelængden i nano meter?
Svar #1
12. maj 2007 af holretz (Slettet)
1) Hvis to bølger er helt i modfase i et givent punkt, så udslukker de hinanden.
2) Periodetiden er tiden til den næste gentagelse af en egenskab ved bølgen. Hvis du f.eks. fokuserer på bølgens amplitude, d.v.s. dens udsving fra midterstillingen, så kan du forestille dig at du står et eller andet sted og ser en bølge bevæge sig forbi.
Du starter uret, når der kommer en bølgetop forbi og stopper når den næste kommer bølgetop kommer. Den tid der er gået vil så være periodetiden. Du behøver ikke at fokusere på bølgetoppene, du kunne også vælge bølgedalene, eller et andet punkt, under alle omstændigheder er det tiden mellem to gentagelser.
3) Det kaldes en langsbølge eller en longitudinalbølge
2) Periodetiden er tiden til den næste gentagelse af en egenskab ved bølgen. Hvis du f.eks. fokuserer på bølgens amplitude, d.v.s. dens udsving fra midterstillingen, så kan du forestille dig at du står et eller andet sted og ser en bølge bevæge sig forbi.
Du starter uret, når der kommer en bølgetop forbi og stopper når den næste kommer bølgetop kommer. Den tid der er gået vil så være periodetiden. Du behøver ikke at fokusere på bølgetoppene, du kunne også vælge bølgedalene, eller et andet punkt, under alle omstændigheder er det tiden mellem to gentagelser.
3) Det kaldes en langsbølge eller en longitudinalbølge
Svar #2
12. maj 2007 af holretz (Slettet)
Det menneskelige øje kan se bølgelængder i intervaller fra ca. 350 nm til 750 nm.
Det er kun noglem cirkatal naturligvis.
Frekvensintervallet finder du ved at bruge:
c=lambda * f
hvor c er lyshastigheden i vakuum.
lambda er bølgelængden og f er frekvensen.
Du skal sørge for at bruge de samme enheder for c og for lambda, det nemmeste er at omregne det hele til m/s..
500 linier pr. mm giver en gitterkonstant på d = 1/500 mm^-1
Det er kun noglem cirkatal naturligvis.
Frekvensintervallet finder du ved at bruge:
c=lambda * f
hvor c er lyshastigheden i vakuum.
lambda er bølgelængden og f er frekvensen.
Du skal sørge for at bruge de samme enheder for c og for lambda, det nemmeste er at omregne det hele til m/s..
500 linier pr. mm giver en gitterkonstant på d = 1/500 mm^-1
Skriv et svar til: Bølger og lys - hurtigt.
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
