Matematik
Bestem en forskrift.
12. maj 2007 af
3700-Line (Slettet)
Har en opg. som jeg ikke ved hvordan man skal løse. Nogen der kan give en hjælpene hånd?
Bestem en forskrift for den lineære funktion f, hvis graf går gennem punkterne (2,10) og (-3,0), og løs ligningen f(x)=3-
Tak på forhånd.
Bestem en forskrift for den lineære funktion f, hvis graf går gennem punkterne (2,10) og (-3,0), og løs ligningen f(x)=3-
Tak på forhånd.
Svar #1
12. maj 2007 af Sherwood (Slettet)
Forskriften for en lineær regression er F(x) = ax+b
a = (y2 - y1) / (x2 - x1)
Mens b findes ved at indsætte a og et af de opgivede punkter i den først opgivne formel.
Løs ligningen f(x)=3
Når du har fundet a og b kan du nok regne ud, hvor du skal indsætte 3.
a = (y2 - y1) / (x2 - x1)
Mens b findes ved at indsætte a og et af de opgivede punkter i den først opgivne formel.
Løs ligningen f(x)=3
Når du har fundet a og b kan du nok regne ud, hvor du skal indsætte 3.
Svar #2
12. maj 2007 af Bruger slettet (Slettet)
Når du skal lave en sådan forskrift, starter du med at definere, hvad man forstår ved differentialkvotienten for den rette linie:
(y-yo)/(x-xo) = differentialkvotienten. Lad os kalde den a. Det er samtidig liniens ligning.
Da du skal bestemme en forskrift, så skal du skrive:
"x føres over i f(x)", og udregnet bliver f(x) lig:
a*(x-xo)+yo.
Så har vi altså forskriften:
x føres over i a*(x-xo)+yo
Nu skal du foreløbig sætte dine punkter ind i udtrykket.
Prøv først det!!
V.h.
Erik Morsing
(y-yo)/(x-xo) = differentialkvotienten. Lad os kalde den a. Det er samtidig liniens ligning.
Da du skal bestemme en forskrift, så skal du skrive:
"x føres over i f(x)", og udregnet bliver f(x) lig:
a*(x-xo)+yo.
Så har vi altså forskriften:
x føres over i a*(x-xo)+yo
Nu skal du foreløbig sætte dine punkter ind i udtrykket.
Prøv først det!!
V.h.
Erik Morsing
Skriv et svar til: Bestem en forskrift.
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
