Matematik

Toppunkt?

12. maj 2007 af LiL-H (Slettet)
Hvordan kan jeg finde toppunktet for denne
A(x) = x * (150-2x) ? - Er lidt lost. Har kigget på den i en time nu.

Brugbart svar (0)

Svar #1
12. maj 2007 af Riemann

prøv at gang x ind i parentesen. Så fås:

A(x)=150*x-2*x^2

- Det er et sædvanligt andengradspolynomium

Brugbart svar (0)

Svar #2
12. maj 2007 af Mimical (Slettet)

toppunktet er givet ved -b/2a,-d/4a hvor d=b^2-4ac

Svar #3
12. maj 2007 af LiL-H (Slettet)

Aha.. På DEN måde. Ok, så prøver jeg lige.

Svar #4
12. maj 2007 af LiL-H (Slettet)

Okey, b = 150 , a= 2 .. Er c så bare 0?

Brugbart svar (0)

Svar #5
12. maj 2007 af Riemann

a=-2, ellers rigtigt.

Brugbart svar (0)

Svar #6
12. maj 2007 af Mimical (Slettet)

#4 Ja

Svar #7
12. maj 2007 af LiL-H (Slettet)

Har fået Toppunktet x = 37,5
og Toppunktet y = 2812,5

Hvad er A max så?

I facit står der 2812,5 .

Det kan jeg ikke forstå. Det jo kun for y.

Brugbart svar (0)

Svar #8
12. maj 2007 af Riemann

den maksimale værdi for A er 2.-koordinaten til toppunktet... y er jo arealet..

Skriv et svar til: Toppunkt?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.