Matematik

Bestemmelse af a

12. maj 2007 af LiL-H (Slettet)
f(x) = x^a . Bestem a, når det oplyses at f(x) vokser med 5%, når x vokser med 20 % .

Nogen der kan lede mig på rette vej?

Brugbart svar (0)

Svar #1
12. maj 2007 af ibibib (Slettet)

Fy = (Fx)^a
1,05 = 1,2^a
a = benyt logaretmifunktionen.

Svar #2
12. maj 2007 af LiL-H (Slettet)

Ej, vil du ikke være så venlig at forklare hvad du har gjort her? Kan ikke lige gennemskue hvad der sker. F.x hvor kommer 1,05 fra?

Brugbart svar (0)

Svar #3
12. maj 2007 af ibibib (Slettet)

Jeg har omregnet procentstigningen til fremskrivningsfaktoren:
F = 1+r = 1+5% = 1+5/100 = 1+0,05 = 1,05

Svar #4
12. maj 2007 af LiL-H (Slettet)

Aha ok. Og det samme har du gjort med f(x).

Hvad hedder Fy, hvis man skal læse det op?

Brugbart svar (0)

Svar #5
12. maj 2007 af ibibib (Slettet)

Fy :)
Men du kan vel også kalde den fremskrivningsfaktoren på y-værdierne.

Brugbart svar (0)

Svar #6
12. maj 2007 af Bruger slettet (Slettet)

Du skriver:

1,05*f(x) = (1,2*x)â.

Det giver a = ln(f(x))/ln(1,2*x)

V.h.
Erik Morsing.

Skriv et svar til: Bestemmelse af a

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.