Matematik

Hurtigt-linje

12. maj 2007 af stræber-pigen (Slettet)
Hvordan finder man en kurves midtpunkt?

Fx fra 0-1 x^2 = f(x).

I hvilket punkt er midtpunktet?

Brugbart svar (0)

Svar #1
12. maj 2007 af Bruger slettet (Slettet)

Længden af kurven er givet ved:
(ds/dt)^2 = (dx/dt)^2+(dy/dt)^2+(dz/dt)^2.
Da du nu kun har kurven i planet (x*i+y*j), så kan du få længden ved at sige:

l=integralet fra 0 til 1 af ((1+(dy/dt)^2)^1/2, og den halve længde er selvfølgelig:
1/2*((1+(dy/dt)^2)^1/2,
Differentierer du funktionen, så er det lige til at sætte ind.

Du skal altså finde det sted på kurven, der deler den i 2 lige stykker.

Prøv først at indse, det jeg her har skrevet. Det er vigtigt,. at du indser det, jeg har skrevet. Det er blot Phytagoras anvendt på en infinitesimalt stykke af kurven.

V.h.
Erik Morsing, der synes, at matematik er for tåber, eller sagt på anden måde: Det er for nemt.


Svar #2
12. maj 2007 af stræber-pigen (Slettet)

Hvorfor synes du at matematik er for tåber?

Brugbart svar (0)

Svar #3
12. maj 2007 af Bruger slettet (Slettet)

Fordi der i det virkelige liv ikke findes så idealiserede grafer (læs forhold), som matematikken omtaler.
For eksempel finder du aldrig en ren parabel. Kaster du noget op i luften, så hedder det sig, at genstanden beskriver en parabel, men da der altid er en vis luftmodstand, bliver "buen" trykket sammen eller udvidet afhængig om der er medvind eller modvind.
En idealgas findes heller ikke uden for fysiklaboratoriet.
Faktisk har jeg skrevet en hel afhandling om dette emne, men du skal altid tænke på, at matematikken er et redskab, der har en meget begrænset anvendelse i det virkelige liv.

V.h.
Erik Morsing.

Svar #4
12. maj 2007 af stræber-pigen (Slettet)

Øh jeg ved ligesom godt at "der i det virkelige liv ikke findes så idealiserede grafer (læs forhold), som matematikken omtaler. "

Det er indlysende :) og filosofien er smuk, bare træls du fordrejer dens mening med at det SKAL være et praktisk redskab.

Brugbart svar (0)

Svar #5
12. maj 2007 af Bruger slettet (Slettet)

OK! Livet er somme tider træls, men se på de lyse sider. Dem er der rigtig mange af, især hvis du lærer noget. Nu sidder jeg selv godt i det, økonomisk, familiemæssigt og intellektuelt. Jeg har et landbrug, en fed bankkonto, en kvinde, jeg elsker, børn og børnebørn, så jeg har jo ikke noget at klage over.

Lærdom er magt - desværre kunne man måske sige, thi hvad gør vi med tåberne, sinkerne, de der blev på stigens nederste trin?

Skænker du nogensinde de hjemløse, narkomanerne,
ludomanerne eller bare "manden på gulvet" en tanke - helt ærligt?

V.h.
Erik Morsing.

Svar #6
12. maj 2007 af stræber-pigen (Slettet)

#5 Nej, men hvad har det med matematikken at gøre?

Svar #7
12. maj 2007 af stræber-pigen (Slettet)

Fortsættes under "Dansk som Valgfag"

Brugbart svar (0)

Svar #8
12. maj 2007 af Bruger slettet (Slettet)

Du blander selv filosofien ind i debatten.

Svar #9
13. maj 2007 af stræber-pigen (Slettet)

Man man får kun den havle længde.

Hvad er punktet så ??

Svar #10
13. maj 2007 af stræber-pigen (Slettet)

#8 Vil du ikke nok være sød at hjælpe mig?

Brugbart svar (0)

Svar #11
13. maj 2007 af Bruger slettet (Slettet)

Til Julia.

Jo, men jeg skal ud og pudse vinduer og slå græs, så kigger jeg på det i eftermiddag, hvis ikke en af de andre dygtige brugere har hjulpet dig.
Forhåbentlig forstod du det med længden? Jeg har indtryk af, at du fatter hurtigt.

V.h.
Erik Morsing, der vist har brugt for megen tid herinde. Min kone kommer hjem fra Holland i eftermiddag, så skal vi ud at spise. Det er kun fordi hun har været ude at rejse, at jeg har haft lidt ekstra tid.
Er også langt bagud med min nye bog. Den sakl jeg læse korrektur på. Der er meget matamtik og fysik, som jeg skal gennemgå. Den hedder:
Parapsykologien i naturvidenskabelig belysning.

NB:

Brugbart svar (0)

Svar #12
13. maj 2007 af Waterhouse (Slettet)

Du får formentlig, at kurvestykket har længden 1,4789..
Hvis du nu opstiller ligningen

x
S(sqrt(1+f'(x)^2)dx=1,4789/2
0

og løser for x, får du førstekoordinatet til det punkt, hvor kurvelængden er det halve af 1,47.

Svar #13
13. maj 2007 af stræber-pigen (Slettet)

#12 Nårh ja, hvor simpelt... (:

Skriv et svar til: Hurtigt-linje

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.