Matematik

Målestoksforhold!! HJÆLP

12. maj 2007 af puffersystem (Slettet)
har seriøst brug for hjælp til målestoksforhold. skal snart op til til prøve. nogen der kan hjælpe mig?? jeg mangler forklaring på hvordan jeg skal tegne tegninger i målestoksforhold!! :s

Brugbart svar (0)

Svar #1
12. maj 2007 af Bruger slettet (Slettet)

Du har ikke skrevet, hvilket målestokforhold, du skal bruge!! Hvad betyder :s

E.M.

Svar #2
12. maj 2007 af puffersystem (Slettet)

det bare sådan generalt.

:S er bar en smiley.

Svar #3
12. maj 2007 af puffersystem (Slettet)

kan du stadig hjælpe ??

Brugbart svar (0)

Svar #4
12. maj 2007 af -Zeta- (Slettet)

1:1000

...betyder at 1 cm på din tegning svarer til 1000cm = 10m i virkligheden. (Eller hvad her nu er tale om)

Hvis du ved at et flys vinge, eller et eller andet gøgl, er 35m, så kan du tegne den på din tegning i målestoksforholdet 1:1000 således:

35m/1000 = 3.5 cm

Brugbart svar (0)

Svar #5
12. maj 2007 af -Zeta- (Slettet)

Lidt links:

http://www.kan-du-finde-vej.dk/faktaom_maalestok.asp
http://www.xclass.dk/itmf/geometri/maalestok/maalestoksforhold.htm

Svar #6
12. maj 2007 af puffersystem (Slettet)

mange tak

Svar #7
12. maj 2007 af puffersystem (Slettet)

men hvad nu hvis man skla man skal tegne oget fra kilometer om til cm

Svar #8
12. maj 2007 af puffersystem (Slettet)

skal*
noget*

Brugbart svar (1)

Svar #9
12. maj 2007 af -Zeta- (Slettet)

#7.
Mellem Esbjerg og Fredericia er der ca. 100 km. Hvis denne afstand skal tegnes på et stykke papir i cm i målestoksforholdet 1:1.000.000, kan du gøre følgende:

100 km = 100.000 m = [10.000.000 cm]

Afstand(Virklighed)/Målestoksforhold = Afstand(Tegning)

10.000.000cm/1.000.000 = 10 cm

Skriv et svar til: Målestoksforhold!! HJÆLP

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.