Matematik

f(x)=c??

13. maj 2007 af josemaria (Slettet)
Jeg har en funktion f(x) og i den funktion skal jeg finde hvilke c som har ligningen f(x)=c. Denne ligning må netop have en løsning kun.

- Jeg aner ikke hvordan jeg skal gribe sådan en opgave an :S

Brugbart svar (0)

Svar #1
13. maj 2007 af Riemann

hvordan ser din funktion ud?

Svar #2
13. maj 2007 af josemaria (Slettet)

f(x)= 2x^3-4x+7

Brugbart svar (0)

Svar #3
13. maj 2007 af Riemann

prøv at plot funktionen. Når du har gjort det så se, for hvilke y-værdier du kan "indsætte" en vandret linie (på formen g(x)=c), som kun skærer funktionen en gang.

Svar #4
13. maj 2007 af josemaria (Slettet)

Ah.. I see.. Var det alt? :D - Tak Riemann

Brugbart svar (0)

Svar #5
13. maj 2007 af Riemann

Du skal selvfølgelig understøtte med beregninger...

Du kan differentiere og sætte f'(x)=0, så kan du finde førstekoordinaterne til "de kritiske punkter" (ekstremumspunkterne).

Skriv et svar til: f(x)=c??

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.