Matematik

integrere

14. april 2004 af pernillenielsen (Slettet)
er der ikk nogen der gider hjælpe med at integrere denne her:

0,1*e^(-0,1x)

Jeg kan ikk rigtig finde ud af det...

Brugbart svar (0)

Svar #1
14. april 2004 af Cas_sen (Slettet)

kender du kædereglen ?

Brugbart svar (0)

Svar #2
14. april 2004 af Cas_sen (Slettet)

eller integration ved substitution ?

Svar #3
14. april 2004 af pernillenielsen (Slettet)

det kommer an på hvad du mener! jeg er ikk ligefrem noget geni til mat.

Brugbart svar (0)

Svar #4
14. april 2004 af Cas_sen (Slettet)

** S = integraltegn

S (0,1*e^(-0,1x)) dx

brug substitution idet det er en sammensat funktion.

de 0,1x erstatter vi altså med t

t= 0,1x

dt
-- = 0,1 <=> dt = 0,1 dx <=> 10dt = dx
dx

e giver det samme integreret, så sæt t ind igen

S 10*e^(t)dt = 10*e^(0,1x)


Brugbart svar (0)

Svar #5
14. april 2004 af Cas_sen (Slettet)

og så har du valgt matematik på a-niveau helt frivilligt :-)

Svar #6
14. april 2004 af pernillenielsen (Slettet)

arh... nu kan jeg se det. det var bare kanon du gad hjælpe, havde siddet og kigget på det ret længe. Je helt frivilligt.. sys det er oki lige bortset fra det vi har nu:)

Brugbart svar (0)

Svar #7
14. april 2004 af Cas_sen (Slettet)

fortsat god fornøjelse med det

Skriv et svar til: integrere

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.