Matematik

eksamensopgave..

14. maj 2007 af Sahar (Slettet)
HEj.. hvordan løser man opgave 6b.

Opgaven ses her: http://us.uvm.dk/gymnasie/almen/eksamen/opgaver/2001/med0181v.pdf

Tak


Brugbart svar (0)

Svar #1
14. maj 2007 af mathon


y = (1/5)x
fællespunkter kræver

t = (1/5)(t^3 - 4t)

5t = t^3 - 4t

5 = t^2 - 4

t^2 - 9 = 0

t^2 - 3^2 = 0

(t+3)(t-3) = 0.........


dy/dx = dy/dt / dx/dt = 1/5

1/(3t^2-4) = 1/5

3t^2-4 = 5......


Brugbart svar (0)

Svar #2
14. maj 2007 af peter lind

Indsæt parameterfremstillingen i y =x/5. Dette giver en tredjegradsligning i t, som du så må løse.

Hædnigen er 1/5, så du skal løde ligningen

dy/dx = (dy/dt)/(dx/dt) = 1/5

Brugbart svar (0)

Svar #3
14. maj 2007 af Bruger slettet (Slettet)

Prøv at bytte om på x og y-værdierne, så er den nemmere at gennemskue, altså sæt
y = t^3-4*t, x=t og dermed y=x^3-4*x Linien y=5*x.

Du får værdier 0, 3 og -3

Prøv derfra.

V.h.
Erik Morsing.

Svar #4
14. maj 2007 af Sahar (Slettet)

takker,,,


Brugbart svar (0)

Svar #5
14. maj 2007 af peter lind

Ad svar 1

der er divideret med t, hvilket fjerner løsningen t = 0

Skriv et svar til: eksamensopgave..

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.