Matematik
ekspionentilleog potensielle
14. maj 2007 af
kurdish20 (Slettet)
hej
vil lige spørge
hvis man nu skal kende forskel på ekspionentille y=b*a^x
og potensielle y=b*x^a
når det er
man skal finde årene er det så ike
i ekspionentille man bruger hele åre fx 2 år
og i potensielle bruger man mere fx 0,75 aktså ned kommaer
eller er det bare mig der tror det er sådan for er bange i skriftlig eksam jeg ik kan se forskel på de to for jeg synes de minder meget om hinanden
vil lige spørge
hvis man nu skal kende forskel på ekspionentille y=b*a^x
og potensielle y=b*x^a
når det er
man skal finde årene er det så ike
i ekspionentille man bruger hele åre fx 2 år
og i potensielle bruger man mere fx 0,75 aktså ned kommaer
eller er det bare mig der tror det er sådan for er bange i skriftlig eksam jeg ik kan se forskel på de to for jeg synes de minder meget om hinanden
Svar #1
14. maj 2007 af nint (Slettet)
Jeg ved ikke helt hvad du mener med at finde årene, men hvis du får et eksamenssæt og regneforskriften er skrevet op med tal, er det bare vigtigt at du kigger på om den er opløftet i a eller x, for du ved at hvis den er opløftet i x er det den eksponentielle regneforskrift og derfor dens udregninger du bruger og er den opløftet i a er det potens.
Så jeg tror ikke du skal tænke så meget på år, men bare læg mærke til hvad den er opløftet i og så gå ud fra de oplysninger du kender om den type funktion
Så jeg tror ikke du skal tænke så meget på år, men bare læg mærke til hvad den er opløftet i og så gå ud fra de oplysninger du kender om den type funktion
Svar #2
14. maj 2007 af peter lind
Du kan i begge tilfælde komme ud for at tallene ikke er hele tal. x^½ er eksempelvis kvadratroden af x.
Skriv et svar til: ekspionentilleog potensielle
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
