Matematik

kn=ko*1+r

14. maj 2007 af hjælp19 (Slettet)
hej


der står i min opg at


en person sætter 15000 kr i banken til en fast årlig rente på 2,56%

med hvor mange procent vokser beløbet i løbet af 5 år

håber der er nogen der vil forklar hvordan man laver den

Brugbart svar (0)

Svar #1
14. maj 2007 af Miffi (Slettet)

K = Ko * (1+r) n

K = 15000 * (1+0,0256)^5

så kan du selv regne den ud :)

Svar #2
14. maj 2007 af hjælp19 (Slettet)

det giver 15384 men det er ik sådan man skal løse det for der står i min facit liste at det giver 13,47 %

Brugbart svar (0)

Svar #3
14. maj 2007 af Julz (Slettet)

Det er fordi K er hvad prisen vil være efter 5 år.
så skal du jo sammenligne hvor mange penge der wer mere end fra det beløb du startede med, og udregne hvad den procentdel er.

Svar #4
14. maj 2007 af hjælp19 (Slettet)


de startede med at spørge hvad beløbet var efter 12 år og det giver
15000 * (1+0,0256)^12=20315,49


er det den tal jeg skal bruge

Brugbart svar (0)

Svar #5
14. maj 2007 af Julz (Slettet)

Nej, det er ikke det du skal bruge.

K=15000*(1+0,0256)^5 = 17020,9

Der det tal du skal bruge

Svar #6
14. maj 2007 af hjælp19 (Slettet)

hvad skal jeg så gør for at finde 13,47

Brugbart svar (0)

Svar #7
14. maj 2007 af Julz (Slettet)

du siger

17020,9-15000=2020

derefter:

2020/15000=0,134667

For at få tallet i procent ganger du det med 100

=13,47

Brugbart svar (0)

Svar #8
15. maj 2007 af mathon


K5 = Ko*1,0256^5

K5/Ko = 1,0256^5/1

(K5-Ko)/Ko =(1,0256^5-1)/1

(K5-Ko)/Ko *100 = (1,0256^5-1)*100 = 0,13472*100 = 13,472

Skriv et svar til: kn=ko*1+r

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.