Matematik

y=168000 * x^-2 haster

14. maj 2007 af hjælp19 (Slettet)
hej



der står i min opg at

y=168000 * x^-2

bestem den træhøjde for hvilken der anbefales en tæthed på 3000 rødgraner pr. hektar

resultater er 7,5 m høje træ

Brugbart svar (0)

Svar #1
14. maj 2007 af peter lind

Jeg går ud fra at y er den anbefalet tæthed. Sætter du det ind får du ligningen

3000 = 168000*x^-2

som så skal løses. dette giver ganske rigtigt x = 7,5 m

Svar #2
14. maj 2007 af hjælp19 (Slettet)

skal man så bruge log for at finde 7,5

Brugbart svar (0)

Svar #3
14. maj 2007 af Sherwood (Slettet)

Hvorfor vil du bruge log? Man bruger kun log, når det er den ubekendte som er i potens, altså f.eks. x eller y.

Svar #4
14. maj 2007 af hjælp19 (Slettet)

men jeg kender jo ik x

Brugbart svar (0)

Svar #5
14. maj 2007 af Sherwood (Slettet)

Du skal i stedet bare sige:

3000/168000 = x^-2

Tag så den -2 rod af 3000/168000

På den måde vil du nå frem til resultatet,

2*kvadratrod(14) = 7,48 = 7,5

Brugbart svar (0)

Svar #6
14. maj 2007 af Sherwood (Slettet)

Så beregner du x til at være 7,5. Hvilket jeg formoder var det, som du skulle beregne.

Svar #7
14. maj 2007 af hjælp19 (Slettet)

får ik denne resultat på min lommeregn


mener du sådan

3000/168000=0,01785

kvadratrod (0,01785)= 0,1336

mener du kubikrod af 2 for jeg får ik 7,5

Brugbart svar (0)

Svar #8
14. maj 2007 af Sherwood (Slettet)

Ikke en almindelig rod. Jeg kender ikke lige alle lommeregnere. Men hvis du har en TI-89 kan du vælge en funktion, root() i catalog.

Så skriver du root(3000/168000,-2)

Og så skulle den gerne give det rigtige.

Svar #9
14. maj 2007 af hjælp19 (Slettet)

jeg har en ti-30x

Brugbart svar (0)

Svar #10
14. maj 2007 af Sherwood (Slettet)

Og der kan du ikke?

Svar #11
14. maj 2007 af hjælp19 (Slettet)

øv kan man virkelig ik regne den på andre måder

Brugbart svar (0)

Svar #12
14. maj 2007 af Sherwood (Slettet)

Jo.

3000/168000^(1/-2)

Brugbart svar (0)

Svar #13
14. maj 2007 af Sherwood (Slettet)

Men det andet er nemmere. Men ellers kan du opløfte med en brøk.

Svar #14
14. maj 2007 af hjælp19 (Slettet)

har gjoret men får 1229634

Svar #15
14. maj 2007 af hjælp19 (Slettet)

nå nu har jegfået den det var en regne fejl på min lommeregn

Brugbart svar (0)

Svar #16
14. maj 2007 af Sherwood (Slettet)

Ja, så kan det være svært. Jeg håber du forstod det.

Svar #17
14. maj 2007 af hjælp19 (Slettet)

ja nu har jeg forstået det tak for din hjælp

Brugbart svar (0)

Svar #18
14. maj 2007 af Sherwood (Slettet)

Det var så lidt

Skriv et svar til: y=168000 * x^-2 haster

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.