Matematik
Y=b*a^xhaster
15. maj 2007 af
thelife (Slettet)
hej der står i min opg at
i disse år oplaver verden en eksplosion i antallet af folk over 60 år
i 1950 var 205 mio på verdensplan i 2006 var tallet 688 mio og i 2050 vil næsten to milllarder verden over være over 60
brug 1950 og 2006 til at bestemme tallene a og b
i disse år oplaver verden en eksplosion i antallet af folk over 60 år
i 1950 var 205 mio på verdensplan i 2006 var tallet 688 mio og i 2050 vil næsten to milllarder verden over være over 60
brug 1950 og 2006 til at bestemme tallene a og b
Svar #1
15. maj 2007 af peter lind
Nu opgiver du ikke hvad a og b er.
Hvis der er givet at befolkningstallet er a*e^bt og sætter ind for de to år vil du få
205*10^6 = a*e^(1950*b)
688*10^6 = a*e^(2006*b)
som så er 2ligninger med 2 ubekendte, som du så må løse. Dette gøres nemmest ved at dividere den første ligning op i den anden, hvorved a går ud.
Hvis der er givet at befolkningstallet er a*e^bt og sætter ind for de to år vil du få
205*10^6 = a*e^(1950*b)
688*10^6 = a*e^(2006*b)
som så er 2ligninger med 2 ubekendte, som du så må løse. Dette gøres nemmest ved at dividere den første ligning op i den anden, hvorved a går ud.
Svar #2
15. maj 2007 af mathon
y = b*a^x
y2 = b*a^x2
y1 = b*a^x1 du dividerer
(y2/y1) = a^x2/a^x1
(y2/y1) = a^(x2-x1)
a = (y2/y1)^(1/(x2-x1))
b = y1/a^x1 eller b = y2/a^x2
Svar #3
15. maj 2007 af thelife (Slettet)
det jeg skrev var
1950- 2000 kubikrod (205/688) i eksam er det så forkert det jeg skrev får man så overhovdet nogen point får det
1950- 2000 kubikrod (205/688) i eksam er det så forkert det jeg skrev får man så overhovdet nogen point får det
Skriv et svar til: Y=b*a^xhaster
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
