Matematik
Komplekse tal
15. maj 2007 af
Paggee (Slettet)
Jeg sidder med et projekt om komplekse tal som jeg har ret svært ved. I en opgave skal vi beregne (uden lommeregner) hvad i^1, i^2, i^3, (...) i^8 giver, altså i opløftet til alle tal mellem 1 og 8. Jeg fandt ud af, at i^1 og i^5 var det samme, men i^3 og i^7 er ikke det samme. Er der nogen der kan forklare mig hvordan det fungerer?
Svar #1
15. maj 2007 af Mimical (Slettet)
For mig at se er der ligesom noget der mangler. Man antager at der findes et tal i således at i^2=-1. et komplekst tal har formen z=a+ib hvor a og b er reelle tal.
Jeg antager at det du mener er
i^1=i
i^2=-1
i^3=-1*i=-i
i^4=i^2*i^2=-1*-1=1
i^5=1*i=i
i^6=1*i^2=-1
i^7=-1*i=-i
i^8=-1*i^2=1
Dvs. der er system i sagen
Jeg antager at det du mener er
i^1=i
i^2=-1
i^3=-1*i=-i
i^4=i^2*i^2=-1*-1=1
i^5=1*i=i
i^6=1*i^2=-1
i^7=-1*i=-i
i^8=-1*i^2=1
Dvs. der er system i sagen
Skriv et svar til: Komplekse tal
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
