Matematik

stokastisk variabel

15. maj 2007 af sweetty (Slettet)
P(X=2) =0,1, P(X=4)=0,2, P(X >eller=4)=0,5

Bestem P(X=0)og P(X=6)
Bestem E(X)

Hvordan skal jeg gøre det?

Hjælp!

Brugbart svar (0)

Svar #1
15. maj 2007 af holretz (Slettet)

du kan da ikke løse opgaven med de oplysninger ?

Brugbart svar (0)

Svar #2
15. maj 2007 af Madsst (Slettet)

Du har ikke skrevet hvad udfaldsrummet er... Skriv altid hele opgaven op!

Svar #3
15. maj 2007 af sweetty (Slettet)

En stokastisk variabel X kan antage værdierne 0,2,4 og 6.Det oplyses at
P(X=2) =0,1, P(X=4)=0,2, P(X >eller=4)=0,5

Bestem P(X=0)og P(X=6)
Bestem E(X)


Brugbart svar (0)

Svar #4
15. maj 2007 af Madsst (Slettet)

Så vidt jeg kan se må du starte med at antage at
hændelser X=4 og X=6 er disjunkte.
Du har så at P(X>=4)=P(X=4)+P(X=6) = 0,2 + P(X=6) . Det skal være lig 0,5, så P(X=6)=0,3.
Du finder så P(X=0) residualt ved at udnytte at sandsynligheden på udfaldsrummet skal være 1.

E(X)=0*P(X=0)+2P(X=2)+4P(X=4)+6P(X=6)

Svar #5
15. maj 2007 af sweetty (Slettet)

mange tak for din hjælp:-)

Svar #6
15. maj 2007 af sweetty (Slettet)

jeg forstår ikke hvordan jeg skal finde P(X=0)
kan du ikke forklare mig det?

Brugbart svar (0)

Svar #7
16. maj 2007 af Madsst (Slettet)

Når du har fundet de andre sandsynligheder på udfaldsrummet ved du at den eneste du ikke har fundet må være "1 - de andre" fordi ssh for alle udfald skal summe til 1 for at det er en ssh's fordeling.

Skriv et svar til: stokastisk variabel

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.