Matematik

retvinklet trekant

15. maj 2007 af barbie_girl (Slettet)
En retvinklet trekant har vinkel A=Sin 3/5, A=cos4/5
og BC=7

Bestem AB

Hvordan skal jeg gøre det?

Brugbart svar (0)

Svar #1
15. maj 2007 af mathon

hvad er spørgsmålet?

Svar #2
15. maj 2007 af barbie_girl (Slettet)

hvórdan kan jeg finde AB?

Brugbart svar (0)

Svar #3
15. maj 2007 af peter lind

Du mener formentlig at sin(A) = 3/5 og cos(A) = 4/5)
I en retvinklet gælder sin(A) = |CB|/|AB| og dermed |AB|=|CB|/sin(A)

Brugbart svar (0)

Svar #4
15. maj 2007 af mathon

mener du sin(A) = 3/5 og cos(A) = 4/5

er der tale om en 3-4-5 trekant multipliceret med 7/3,

hvorfor

|AB| = 5*(7/3)

Svar #5
15. maj 2007 af barbie_girl (Slettet)

7/sin(3/5)=668,463

kan det passe?

Svar #6
15. maj 2007 af barbie_girl (Slettet)

er det 7*(5/3)=11,67 ?

Brugbart svar (0)

Svar #7
16. maj 2007 af mathon

#6

Ja!

Brugbart svar (0)

Svar #8
25. maj 2008 af DanielPetersen (Slettet)

barbie_girl: du er Erik eller hvad?

Skriv et svar til: retvinklet trekant

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.