Matematik

Matematik(procent)

14. april 2004 af Zoro^^ (Slettet)
Hej

Er der nogen der kan hjælpe mig med 10-klasse mat.

Spm. finde uden brug af lommerregner:

33 1/3% af 1575

Spm. jeg skal udfylde en skema over overslag og beregninger

Jeg har f.eks. 30% af 4500.

Spm. Er det sandt eller falsk 1/6=66 2/3%

Spm. hvordan finder jeg den nye pris når der er en stigning på 45% af 3580.

På forhånd tak:)


Brugbart svar (0)

Svar #1
14. april 2004 af erdos (Slettet)

For satan det er rodet...., men kan få lidt ud af det sidste spg.:

Gammel pris: 3580
Prisstigning: 45%
Ny pris: 1,45 * 3580 = 5191

Men prøv lige at stille det andet ordentligt op!

Brugbart svar (0)

Svar #2
14. april 2004 af Windcape (Slettet)

33 3/3 af 1575

- Bare divider 1575 med 3.

eller divider 1575 med 100 og gang med din procentsats

Svar #3
14. april 2004 af Zoro^^ (Slettet)

Sådan står det altså i min kopier, pænere kan jeg ikke skrive...

Brugbart svar (0)

Svar #4
14. april 2004 af Windcape (Slettet)

Spm. finde uden brug af lommerregner:

33 1/3% af 1575

1575/100 * 33 1/3%

Spm. jeg skal udfylde en skema over overslag og beregninger

Jeg har f.eks. 30% af 4500.

4500/100 * 30%

Spm. Er det sandt eller falsk 1/6=66 2/3%

Nej, da 66,2/3% = 2/3 = 4/6

Spm. hvordan finder jeg den nye pris når der er en stigning på 45% af 3580.

Se Kalles Indlæg

Svar #5
14. april 2004 af Zoro^^ (Slettet)

Den forstår jeg ikke 1575/100 * 33 1/3% hvad giver det så?

4500/100 * 30% det forstår jeg sku hellere ikke uddyb det tak

Svar #6
14. april 2004 af Zoro^^ (Slettet)

"Nej, da 66,2/3% = 2/3 = 4/6 "

Det skal altså ikke være komma efter 66

Svar #7
14. april 2004 af Zoro^^ (Slettet)

*Der..

Brugbart svar (0)

Svar #8
14. april 2004 af Windcape (Slettet)

ja ja,, det var en tastefejl ;)

Brugbart svar (0)

Svar #9
14. april 2004 af Windcape (Slettet)

Den forstår jeg ikke 1575/100 * 33 1/3% hvad giver det så?

4500/100 * 30% det forstår jeg sku hellere ikke uddyb det tak

-----------

Har du slet ikke lært procentregning..

Når du dividere med 100, så for du 1%,
og så ganger du med din værdi, og får det totale tal.

----- Eksempel

10 % af 100 kr.

100 kr. / 100 = 1.kr

1 kr. * 10% = 10 kr.

Brugbart svar (0)

Svar #10
14. april 2004 af Butcher_hik (Slettet)

Procent er jo latin og kommer af noget med at pro betyder per og cent betyder hundrede...det burde du gerne have på plads i 10. :) men gl med det da :P

Brugbart svar (0)

Svar #11
15. april 2004 af Cimera (Slettet)

For lige at opsumere:

"33 1/3% af 1575":
33 1/3% = 99/3 1/3% = 100/3% = 1/3
100/3% af 1575 = 1575/3 = 525

"Jeg har f.eks. 30% af 4500"
30% af 4500 = 0,3*4500 = 1350

"sandt eller falsk 1/6=66 2/3%"
66 2/3% = 2/3 > 1/6 så nej...

"stigning på 45% af 3580"
3580+0,45*4580 = 1,45*4580 = 5191

Skriv et svar til: Matematik(procent)

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.