Matematik
Please HJÆLP!
16. maj 2007 af
lulu90 (Slettet)
Er der nogle der gider hjælpe mig med dette regnestykke?!
I 1990 indsattes 5000 kr på en konto.
Indtil 1994 var renten 6 % p.a hvorefter renten sænkedes til 4 % p.a
a) bestem saldoen på kontoen i 1998
b) hvad er den gennemsnitlige rente i pct p.a for perioden 1990-1998
og et lille bonus-regne stykke også jeg heller ikke kan finde ud af .... :D
Bestem fordoblingstiden (afrundet til et helt antal terminer), når renten pr. termin er:
a) 6%
b) 10%
c) 2%
d) 3,5%
På forhånd rigtig mange gange tak!
>God miniferie<
Er der nogle der gider hjælpe mig med dette regnestykke?!
I 1990 indsattes 5000 kr på en konto.
Indtil 1994 var renten 6 % p.a hvorefter renten sænkedes til 4 % p.a
a) bestem saldoen på kontoen i 1998
b) hvad er den gennemsnitlige rente i pct p.a for perioden 1990-1998
og et lille bonus-regne stykke også jeg heller ikke kan finde ud af .... :D
Bestem fordoblingstiden (afrundet til et helt antal terminer), når renten pr. termin er:
a) 6%
b) 10%
c) 2%
d) 3,5%
På forhånd rigtig mange gange tak!
>God miniferie<
Svar #1
16. maj 2007 af nator (Slettet)
jeg vil give dig de værktøjer du skal bruge, for jeg kan ikke finde min lommeregner.
renteformlen:
Kapital=5000*(1+0.06)^n, så burde du kunne regne ud hvad du skal.
I din bonusopgave..
Fordoblingskonstanten:
T=ln(2)/ln(a), jeg mener så at a er der hvor du skal indsætte pct.
renteformlen:
Kapital=5000*(1+0.06)^n, så burde du kunne regne ud hvad du skal.
I din bonusopgave..
Fordoblingskonstanten:
T=ln(2)/ln(a), jeg mener så at a er der hvor du skal indsætte pct.
Svar #2
16. maj 2007 af lulu90 (Slettet)
Mange mange tak!
Men skal jeg så bare sætte 6 som a i T ligningen? ovs?
Men skal jeg så bare sætte 6 som a i T ligningen? ovs?
Skriv et svar til: Please HJÆLP!
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
