Matematik

bestemmelse af forskrift

17. maj 2007 af omallycat (Slettet)
en graf går gennem punkterne (150, 2.3*10^-5) og (400, 8.0*10^-6)

Bestem en forskrift for denne eksponentielt aftagende funktion. Hvordan gøres dette?

Brugbart svar (0)

Svar #1
17. maj 2007 af fysik-idioten (Slettet)

Først finder du x1, y1 og x2, y2 og sætter dem ind i formlen:

a=x2-x1 (kvadratrod)y2/y1..

b=y1/a^x1..

Forskrift: b*a^x

Brugbart svar (0)

Svar #2
17. maj 2007 af mathon

y = b*a^x

a = (y2/y1)^(1/(x2-x1))

b = y1/a^x1 = y2/a^x2

Svar #3
17. maj 2007 af omallycat (Slettet)

Jeg finder x1,y1 og x2,y2 ved at aflæse på en graf?

Brugbart svar (0)

Svar #4
17. maj 2007 af mathon

nej
brug de punkter, du opgav i teksten!

Svar #5
17. maj 2007 af omallycat (Slettet)

150= x1
2,3*10^-5 = y1
400=x2
8.0*10^-16=y2

eller hvad? :)

Brugbart svar (0)

Svar #6
17. maj 2007 af mathon

8.0*10^(-6) = y2

ellers

ja!

Svar #7
17. maj 2007 af omallycat (Slettet)

men når jeg sætter ind får jeg: 400-150(kvadrod)(8,0^*10^-6)/(2,3*10^-5) = 41484,37 - hvilket ikke er rigtigt.
Det skulle give 4,3342*10^-5
forstår ikke så meget af denne her opgave :)

Brugbart svar (0)

Svar #8
17. maj 2007 af mathon

a = (y2/y1)^(1/(x2-x1))

a = [(8.0*10^(-6)/(2.3*10^(-5))]^(1/(400-150))

a = 0,995785

Brugbart svar (0)

Svar #9
17. maj 2007 af mathon

b = y1/a^x1

b = 2.3*10^(-5)/(0,995785^150)

Brugbart svar (0)

Svar #10
17. maj 2007 af ibibib (Slettet)

#7
Du har glemt en parentes om y2/y1.
(400-150)(kvadrod))(8,0^*10^-6)/(2,3*10^-5))

Brugbart svar (0)

Svar #11
17. maj 2007 af mathon

b = (2.3*10^(-5))/(0,995785^150)

Skriv et svar til: bestemmelse af forskrift

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.