Matematik
Retvinklet trekantsberegning
18. maj 2007 af
omallycat (Slettet)
En lampe er ophængt lodret over centrum af et rundt bord med radius 0,75m. I punktet P på bordkanten danner lysstrålen fra lampen vinklen v med vandret. Afstanden fra lampen til punktet P betegnes d.
Hvordan bestemmes den værdi ag højden h, som giver den største intensitet i P. ?
højden er højden fra bordpladen til lampen
Hvordan bestemmes den værdi ag højden h, som giver den største intensitet i P. ?
højden er højden fra bordpladen til lampen
Svar #1
18. maj 2007 af Bruger slettet (Slettet)
Du starter med at finde et udtryk for intensiteten som funktion af højden:
I = f(h)
Funtionens maksimum f'(I) = 0 findes dernæst. Du får opgivet vinklen og kan betragte intensiteten som den ene side i den rekvinklede trekant.
Nu kan du selv gå videre.
V.h.
Erik Morsing.
I = f(h)
Funtionens maksimum f'(I) = 0 findes dernæst. Du får opgivet vinklen og kan betragte intensiteten som den ene side i den rekvinklede trekant.
Nu kan du selv gå videre.
V.h.
Erik Morsing.
Svar #2
18. maj 2007 af Bruger slettet (Slettet)
Er du kommet videre? Næste tip.
Du ved, at intensiteten er omvendt proportional med kvadraten på afstanden I(h) = k/h^2, dI/dh = (k/h)*(ln(h)+1).
V.h.
Erik Morsing
Du ved, at intensiteten er omvendt proportional med kvadraten på afstanden I(h) = k/h^2, dI/dh = (k/h)*(ln(h)+1).
V.h.
Erik Morsing
Skriv et svar til: Retvinklet trekantsberegning
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
