Matematik

Potensvækst i procent?

20. maj 2007 af senadw124 (Slettet)
Find i hvert af de fire tilfælde forskriften for en potensvækst der opfylder f(4)= 10 og har følgende egenskab:
1) En 15% stigning i x medfører en stigning på 40% på f(x)
2) et 15% fald i x medfører en stigning på 40% i f(x)
3) En 15% stigning i den uafhængige variabel medfører et fald på 40% i den afhængige variabel
4) Et 15% fald i den uafhængige variabel medfører et fald på 40% i den afhængige

Kan jeg få hjælp til at klare dette? Jeg er helt væk.

Brugbart svar (0)

Svar #1
20. maj 2007 af Riemann

hint:
udnyt at

f(q*x)=b*(q*x)^a = b*q^a * x^a

Dvs.,

f(q*x)= b*q^a*x^a

Brugbart svar (0)

Svar #2
20. maj 2007 af Riemann

- du kan også skrive det sidste som

f(q*x)= q^a * f(x)

Skriv et svar til: Potensvækst i procent?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.