Fysik
Termodynamik
20. maj 2007 af
berivan23 (Slettet)
Hej, jeg har en opgave i fysik som jeg ikke kan finde ud af håber at der er nogen der kan hjælpe..Det er opgave c jeg ikke kan finde ud af det.. OPgave A og B har jeg regnet som man kan se
Indforation til opgaven:
En lukket helliumballon befinder sig 40 kilometers højde. Her er temperaturen 253 K, og lufttrykket er lav, kun 101Pa. Ballonens volumen er 1,13*10^6 m^3
Molmassen for atmosfærisk luft er 29,0 g/mol og molmassen for helium er 4,00 g/mol.
I hele denne opagve er trykket inde i ballonen det samme som i den omgivende luft.
A) Bestem molmassenn af helium i ballonen.
m=217,12 kg
B) bestem ballonens volumen, da den startede fra jordoverfladen og havde samme tryk og temperatur som omgivelserne.
V=1130 m^3
C)Bestem luftens densitet i 40 kilometers højde
På forhånd tak
Indforation til opgaven:
En lukket helliumballon befinder sig 40 kilometers højde. Her er temperaturen 253 K, og lufttrykket er lav, kun 101Pa. Ballonens volumen er 1,13*10^6 m^3
Molmassen for atmosfærisk luft er 29,0 g/mol og molmassen for helium er 4,00 g/mol.
I hele denne opagve er trykket inde i ballonen det samme som i den omgivende luft.
A) Bestem molmassenn af helium i ballonen.
m=217,12 kg
B) bestem ballonens volumen, da den startede fra jordoverfladen og havde samme tryk og temperatur som omgivelserne.
V=1130 m^3
C)Bestem luftens densitet i 40 kilometers højde
På forhånd tak
Svar #1
20. maj 2007 af peter lind
Brug P*V = nRT til at finde V
T og P er givet i opgaven. n og massen m har du regnet ud tidligere. Densiteten er så m/V
T og P er givet i opgaven. n og massen m har du regnet ud tidligere. Densiteten er så m/V
Skriv et svar til: Termodynamik
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
