Matematik

Integrale

16. april 2004 af Mads^^ (Slettet)
Hejsa :)

Jeg skal finde det bestemte integral fra 0 pi/6 af:

((cosx*sinx)/(2+(sinx)^2))dx

jeg er kommet så langt som at konkludere at det måske er noget med partiel, men jeg synes det kører i ring. Nogen der kan hjælpe?

Brugbart svar (0)

Svar #1
16. april 2004 af Cas_sen (Slettet)

jeg kan se at derive siger at løsningen er:

(ln(9/8))/2 eller hvad der svare til ca. 0,058890

kender du reglerne for bestemte integraler ?

Svar #2
16. april 2004 af Mads^^ (Slettet)

jaja - jeg kan se det samme på min lommeregner... Men man afleverer normalt så noget med mellemregninger. Desuden skal det være eksakt.

Brugbart svar (0)

Svar #3
16. april 2004 af Cas_sen (Slettet)

http://www.hekau.dk/mat109.pdf

Svar #4
16. april 2004 af Mads^^ (Slettet)

er du dum? Det var ikke en formelsamling jeg bad om? Hvis du ikke kan finde ud af det så lad være med at svare... Hvis du kan, så skriv hvordan jeg skal gøre, med mellemregninger...

Brugbart svar (0)

Svar #5
16. april 2004 af Cas_sen (Slettet)

slap dog forhelvede af

Brugbart svar (0)

Svar #6
16. april 2004 af Dominik Hasek (Slettet)

Substitution:

y = 2+sin(x)^2 => dy = 2sin(x)cos(x) dx

Altså er

int(sin(x)cos(x)/(2+sin(x)^2) dx) = int(1/(2y) dy) = 1/2ln(2+sin(x)^2)+k


Håber det hjælper på det :-)

Svar #7
16. april 2004 af Mads^^ (Slettet)

Okay - Mange tak :D

#5 Ja okay, men det er åndsvagt at svare når du ikke hjælper. Så tror folk der evt. kan hjælpe måske at tråden er død.

Brugbart svar (0)

Svar #8
16. april 2004 af Cas_sen (Slettet)

sikke en tankegang :S

Skriv et svar til: Integrale

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.