Historie
Vietnamkrigen - Krig og medie
22. maj 2007 af
groth (Slettet)
Hej!
Jeg skal i den kommende uge skrive AT-opgave. Hovedemnerne jeg kunne vælge mit emne udfra er, krig og enten medie eller teknologi. Jeg har valgt krig og medie, og udfra dette har jeg valgt at skrive om "De amerikanske mediers indflydelse på Vietnamkrigen".
Jeg ville i den anledning spørgen, om der er nogle der ligger inde med noget materiale, eller kender nogle gode links, med stof om både selve krigen, og/eller amerikanske mediers inflydelse på denne?
På forhånd tak!
Vh Groth
Jeg skal i den kommende uge skrive AT-opgave. Hovedemnerne jeg kunne vælge mit emne udfra er, krig og enten medie eller teknologi. Jeg har valgt krig og medie, og udfra dette har jeg valgt at skrive om "De amerikanske mediers indflydelse på Vietnamkrigen".
Jeg ville i den anledning spørgen, om der er nogle der ligger inde med noget materiale, eller kender nogle gode links, med stof om både selve krigen, og/eller amerikanske mediers inflydelse på denne?
På forhånd tak!
Vh Groth
Svar #1
23. maj 2007 af Chr26 (Slettet)
Her er noget om selve Vietnamkrigen samt mediernes dækning af Vietnamkrigen :
www.faktalink.dk
Vietnamkrigen.
Kvalitetsartikel, med mange artikelhenvisninger, internethenvisninger, boghenvisninger til sidst. Artiklen koster 20kr, gratis når du er på biblioteket
…………………
Der er denne netside:
http://www.vwam.com/vets/hisintro.html
Vets With a Mission. Engelsk tekst.
Informativ side om mange af Vietnamkrigens aspekter, OM MEDIERNES DÆKNING, baggrunden for det amerikanske nederlag og hvorledes dette påvirkede det amerikanske samfund. Beskrivelse af mange enkeltoperationer.
………………
Den Store Danske Encyklopædi :
Søgte og fandt disse artikler :
”Vietnamkrigen”, ”My Lai-massakren”
Søgte ”USA” , : afsnit om ”massemedier, den trykte presse”
Søgte ”USA” : afsnit om ”Statssystemet i krise 1968-74”
……………………………………
Fra
www.bibliotek.dk :
Medien im Krieg
Becker, Jörg
Emne: Massemedier
Gennemgang af den indflydelse, som massemedier - ikke mindst TV - har fået på den offentlige opfattelse af en konfliktsituation, samt af den forskning, der gennemføres på dette område. Der formuleres et antal punkter, hvor den hidtidige forskning på området betegnes som mangelfuld.
Medier; Krig; Presseetik; Public relations; Løgn; Sandhed; Telekommunikation; Informationsteknologi; Fredsforskning; CNN; UNESCO.
Se også artiklen side 581-588, hvor der gennemgås eksempler på massemediernes rolle under konflikter. Der omtales bl.a. eksempler fra VIETNAMKRIGEN og Golfkrigen.
ARTIKEL: 2001 Österreichische militärisches Zeitschrift. - År: 2001, Vol.: 39, Nr. 5. - Side 575-580 • 1 bibliotek •
Hvis den tyske artikel ikke kan bruges, så kan nogle af ordene nævnt i artikelomtalen muligvis bruges som søgeord?
Håbet det kan bruges ( :
www.faktalink.dk
Vietnamkrigen.
Kvalitetsartikel, med mange artikelhenvisninger, internethenvisninger, boghenvisninger til sidst. Artiklen koster 20kr, gratis når du er på biblioteket
…………………
Der er denne netside:
http://www.vwam.com/vets/hisintro.html
Vets With a Mission. Engelsk tekst.
Informativ side om mange af Vietnamkrigens aspekter, OM MEDIERNES DÆKNING, baggrunden for det amerikanske nederlag og hvorledes dette påvirkede det amerikanske samfund. Beskrivelse af mange enkeltoperationer.
………………
Den Store Danske Encyklopædi :
Søgte og fandt disse artikler :
”Vietnamkrigen”, ”My Lai-massakren”
Søgte ”USA” , : afsnit om ”massemedier, den trykte presse”
Søgte ”USA” : afsnit om ”Statssystemet i krise 1968-74”
……………………………………
Fra
www.bibliotek.dk :
Medien im Krieg
Becker, Jörg
Emne: Massemedier
Gennemgang af den indflydelse, som massemedier - ikke mindst TV - har fået på den offentlige opfattelse af en konfliktsituation, samt af den forskning, der gennemføres på dette område. Der formuleres et antal punkter, hvor den hidtidige forskning på området betegnes som mangelfuld.
Medier; Krig; Presseetik; Public relations; Løgn; Sandhed; Telekommunikation; Informationsteknologi; Fredsforskning; CNN; UNESCO.
Se også artiklen side 581-588, hvor der gennemgås eksempler på massemediernes rolle under konflikter. Der omtales bl.a. eksempler fra VIETNAMKRIGEN og Golfkrigen.
ARTIKEL: 2001 Österreichische militärisches Zeitschrift. - År: 2001, Vol.: 39, Nr. 5. - Side 575-580 • 1 bibliotek •
Hvis den tyske artikel ikke kan bruges, så kan nogle af ordene nævnt i artikelomtalen muligvis bruges som søgeord?
Håbet det kan bruges ( :
Svar #2
23. maj 2007 af Chr26 (Slettet)
Flere bøger og artikler fundet via www.bibliotek.dk :
fritekst=press coverage Vietnam
Hammond, William M
Public affairs : the military and the media, 1968-1973
Sprog: Engelsk
Emne: Vietnam war, 1961 - 1975 ; Vietnamese Conflict, 1961-1975 ; Press coverage ; Armed Forces and mass media ; United States ; History
BOG: Center of Military History, United States Army, 1996.. (United States Army in Vietnam) • 3 biblioteker •
by William m. Hammond.
1996. 659 s., illustreret
Forlag: Center of Military History, United States Army
Sprog: Engelsk
Serie: United States Army in Vietnam
Includes bibliographical references and index
ISBN: 0160485428
………………………
fritekst=press coverage vietnam
Reporting Vietnam
Sprog: Engelsk
Emne: Journalism. United States. History. 20th century
Vietnamese Conflict, 1961-1975. Press coverage. United States
BOG: Library of America, Distributed to the trade in the USA by Penguin Putnam, c1998. (The Library of America, 105) • 4 biblioteker •
1998. Bind 1-2
Forlag: Library of America
Sprog: Engelsk
Serie: The Library of America ; 104-105
1 : American journalism 1959-1969
2 : American journalism 1969-1975
………………………………
fritekst=press coverage Vietnam
Hammond, William M.
Reporting Vietnam : media and military at war
Sprog: Engelsk
Emne: Vietnamese Conflict, 1961-1975. Mass media and the conflict
Vietnamese Conflict, 1961-1975. Public opinion
BOG: University Press of Kansas, Eurospan, 1998. (Modern war studies) • 4 biblioteker •
1998. 362p., illustreret
Forlag: University Press of Kansas
Sprog: Engelsk
Serie: Modern war studies
ISBN: 0700609113
…………………………
fritekst=press coverage Vietnam
Prochnau, William, 1937-
Once upon a distant war : reporting from Vietman
Sprog: Engelsk
Emne: Sheehan, Neil ; Halberstam, David, 1934- ; Browne, Malcolm W. ; War correspondents ; Vietnam ; Vietnamese Conflict, 1961-1975 ; United States ; Vietnamese Conflict, 1961-1975 ; Press coverage ; Vietnamese Conflict, 1961-1975 ; Journalists
BOG: Mainstream, 1996 • 1 bibliotek •
1996. xii, 546 p., illustreret
Forlag: Mainstream
Sprog: Engelsk
Includes bibliography and index
ISBN: 185158840x
………………………………………
fritekst=press coverage vietnam
Campomenosi, Louis Joseph
The New York Times editorial coverage of the American involvement in Vietnam, 1945-1965 : A case study to test the Huntington thesis of the existence of an oppositional press in the United States
Sprog: Engelsk
Emne: New York Times
BOG: Reprinted. UMI Dissertation Services, 1996 • 1 bibliotek •
Reprinted. 1996. Bind 1-2
Forlag: UMI Dissertation Services
Sprog: Engelsk
Xerograferet eksemplar af disputats, 1994
………………………………………………
Du søgte på: emne=massemedier og emne=pressedækning og emne=nyhedsformidling og ma=bå
Lig i lasten : om pressens dækning af krige, kriser og katastrofer
Emne: nyhedsformidling ; pressedækning ; pressen ; krigsjournalistik ; massemedier
BOG: Danmarks Journalisthøjskole, 1997. (Nu!, særudgave april 1997) • 1 bibliotek •
1997. 51 sider, illustreret
Forlag: Danmarks Journalisthøjskole
Serie: Nu! ; særudgave april 1997
Opstilling i folkebiblioteker: 07.1
………………………………
Du søgte på: emne=massemedier og emne=pressedækning og emne=nyhedsformidling og ma=bå
Bag linierne : om pressens dækning af krige, kriser og katastrofer
Emne: nyhedsformidling ; pressedækning ; pressen ; krigsjournalistik ; massemedier
BOG: Danmarks Journalisthøjskole, 1997. (Nu!, særudgave november 1997) • 5 biblioteker •
1997. 50 sider
Forlag: Danmarks Journalisthøjskole
Serie: Nu! ; særudgave november 1997
Opstilling i folkebiblioteker: 07.1
Pris ved udgivelsen: kr.54.70
……………………………………
Du søgte på: fritekst=vietnam og emne=krigsjournalistik
McLaughlin, Greg
The war correspondent
Sprog: Engelsk
Emne: pressen ; journalistik ; journalister ; krigskorrespondenter ; krigsjournalistik
Efter et kort historisk rids gennemgås krigskorrespondentens rolle i de store konflikter og krige siden Vietnam-krigen, samt teknologiens indflydelse på præsentationen af stoffet
BOG: Pluto, 2002 • 4 biblioteker •
2002
Forlag: Pluto
Sprog: Engelsk
Opstilling i folkebiblioteker: 07.1
ISBN: 0-7453-1449-X
ISBN: 0-7453-1444-9
………………………………………
Du søgte på: fritekst=vietnam og emne=krigsjournalistik
The media and the military : from the Crimea to Desert Strike
Young, Peter
Sprog: Engelsk
Emne: journalistik ; krigsjournalistik ; pressedækning
Om mediernes journalistiske dækning af krige fra Krimkrigen til i dag
BOG: Macmillan, 1997 • 3 biblioteker •
Peter Young and Peter Jesser
1997. viii, 391 sider
Forlag: Macmillan
Sprog: Engelsk
Opstilling i folkebiblioteker: 07.1
Select bibliography: side 365-381
ISBN: 0-7329-4435-X
ISBN: 0-7329-4436-8
Indhold: The changed nature of war and duties of th citizen in time of war ; The evolution of the conflict between the media and the military ; Post-war self determination : the unheeded warning ; Northern Ireland : a classic democratic dilemma ; Vietnam : deception on a national scale ; The Falklands conflict : a policy of media manipulation ; Grenada : an emerging pattern of control ; Panama : a deliberate policy of exclusion ; The Gulf conflict : the ascendancy of the military ; The media and United Natíons peace-keeping ; Somalia : the uninvited intervention ; Cambodia : the war the media forgot ; Haiti : a domestically-driven intervention ; Conclusion : an uncertain future
……………………………………………………………
Du søgte på: fritekst=vietnam og emne=krigsjournalistik
Arnett, Peter
Live from the battlefield : from Vietnam to Baghdad : 35 years in the world's war zones
Sprog: Engelsk
Emne: Krigsjournalistik ; CNN
BOG: Simon & Schuster, 1994 • 1 bibliotek •
BOG: Bloomsbury, 1994 • 4 biblioteker •
1994. 463 sider, 16 sider med tavler
Forlag: Bloomsbury
Sprog: Engelsk
Opstilling i folkebiblioteker: 99.4 Arnett, Peter
ISBN: 0-7475-1680-4
Pris ved udgivelsen: kr. 249.00
………………………………
Du søgte på: fritekst=vietnam og emne=krigsjournalistik
Krigsreporterens smerte
Eide, Elisabeth
Emne: Emerson, Gloria ; krigsjournalistik ; Vietnamkrigen ; journalistik ; journalistik ; Gaza ; journalistik
Om sine ophold som krigskorrespondent i Vietnam og Gaza
TIDSSKRIFTSARTIKEL: Journalisten. - 1992, nr. 19. - S. 10-11 • 18 biblioteker •
Elisabeth Eide, interview med Gloria Emerson
I: Journalisten. - 1992, nr. 19. - S. 10-11
………………………………
Du søgte på: fritekst=vietnam og emne=krigsjournalistik
Lektien fra Vietnam-krigen
Svejstrup, Poul E.
Emne: journalistik ; krigsjournalistik ; tv-journalistik ; nyhedsformidling ; Golfkrigen ; journalistik
Fjernsynsjournalistik, Golfkrigen, nyhedsformidling
AVISARTIKEL: Jyllands-posten. - 1991-02-03 • 46 biblioteker •
Poul E. Svejstrup
I: Jyllands-posten. - 1991-02-03
……………………………………………………
Du søgte på: fritekst=vietnam og emne=krigsjournalistik
The CBS Benjamin report : CBS reports: "The uncounted enemy: a Vietnam deception"
Benjamin, Burton
Sprog: Engelsk
Emne: USA ; CBS ; Krigsjournalistik ; Vietnam
……………………………………………………………………
Fundet via uni. bibliotek, og bagefter
www.bibliotek.dk
Du søgte på: titel=war in the media age
Thrall, A. Trevor
War in the media age
Sprog: Engelsk
Emne: Mess media and war. United States
Mass media policy. United States
BOG: Hampton, Eurospan, 2000. (The Hampton Press communication series. Politican communication) • 3 biblioteker •
2000. 277p.
Forlag: Hampton
Sprog: Engelsk
Serie: The Hampton Press communication series. Politican communication
Includes index
ISBN: 1572732466
ISBN: 1572732474
Pris ved udgivelsen: £18.50
Så har du noget at vælge imellem ( :
fritekst=press coverage Vietnam
Hammond, William M
Public affairs : the military and the media, 1968-1973
Sprog: Engelsk
Emne: Vietnam war, 1961 - 1975 ; Vietnamese Conflict, 1961-1975 ; Press coverage ; Armed Forces and mass media ; United States ; History
BOG: Center of Military History, United States Army, 1996.. (United States Army in Vietnam) • 3 biblioteker •
by William m. Hammond.
1996. 659 s., illustreret
Forlag: Center of Military History, United States Army
Sprog: Engelsk
Serie: United States Army in Vietnam
Includes bibliographical references and index
ISBN: 0160485428
………………………
fritekst=press coverage vietnam
Reporting Vietnam
Sprog: Engelsk
Emne: Journalism. United States. History. 20th century
Vietnamese Conflict, 1961-1975. Press coverage. United States
BOG: Library of America, Distributed to the trade in the USA by Penguin Putnam, c1998. (The Library of America, 105) • 4 biblioteker •
1998. Bind 1-2
Forlag: Library of America
Sprog: Engelsk
Serie: The Library of America ; 104-105
1 : American journalism 1959-1969
2 : American journalism 1969-1975
………………………………
fritekst=press coverage Vietnam
Hammond, William M.
Reporting Vietnam : media and military at war
Sprog: Engelsk
Emne: Vietnamese Conflict, 1961-1975. Mass media and the conflict
Vietnamese Conflict, 1961-1975. Public opinion
BOG: University Press of Kansas, Eurospan, 1998. (Modern war studies) • 4 biblioteker •
1998. 362p., illustreret
Forlag: University Press of Kansas
Sprog: Engelsk
Serie: Modern war studies
ISBN: 0700609113
…………………………
fritekst=press coverage Vietnam
Prochnau, William, 1937-
Once upon a distant war : reporting from Vietman
Sprog: Engelsk
Emne: Sheehan, Neil ; Halberstam, David, 1934- ; Browne, Malcolm W. ; War correspondents ; Vietnam ; Vietnamese Conflict, 1961-1975 ; United States ; Vietnamese Conflict, 1961-1975 ; Press coverage ; Vietnamese Conflict, 1961-1975 ; Journalists
BOG: Mainstream, 1996 • 1 bibliotek •
1996. xii, 546 p., illustreret
Forlag: Mainstream
Sprog: Engelsk
Includes bibliography and index
ISBN: 185158840x
………………………………………
fritekst=press coverage vietnam
Campomenosi, Louis Joseph
The New York Times editorial coverage of the American involvement in Vietnam, 1945-1965 : A case study to test the Huntington thesis of the existence of an oppositional press in the United States
Sprog: Engelsk
Emne: New York Times
BOG: Reprinted. UMI Dissertation Services, 1996 • 1 bibliotek •
Reprinted. 1996. Bind 1-2
Forlag: UMI Dissertation Services
Sprog: Engelsk
Xerograferet eksemplar af disputats, 1994
………………………………………………
Du søgte på: emne=massemedier og emne=pressedækning og emne=nyhedsformidling og ma=bå
Lig i lasten : om pressens dækning af krige, kriser og katastrofer
Emne: nyhedsformidling ; pressedækning ; pressen ; krigsjournalistik ; massemedier
BOG: Danmarks Journalisthøjskole, 1997. (Nu!, særudgave april 1997) • 1 bibliotek •
1997. 51 sider, illustreret
Forlag: Danmarks Journalisthøjskole
Serie: Nu! ; særudgave april 1997
Opstilling i folkebiblioteker: 07.1
………………………………
Du søgte på: emne=massemedier og emne=pressedækning og emne=nyhedsformidling og ma=bå
Bag linierne : om pressens dækning af krige, kriser og katastrofer
Emne: nyhedsformidling ; pressedækning ; pressen ; krigsjournalistik ; massemedier
BOG: Danmarks Journalisthøjskole, 1997. (Nu!, særudgave november 1997) • 5 biblioteker •
1997. 50 sider
Forlag: Danmarks Journalisthøjskole
Serie: Nu! ; særudgave november 1997
Opstilling i folkebiblioteker: 07.1
Pris ved udgivelsen: kr.54.70
……………………………………
Du søgte på: fritekst=vietnam og emne=krigsjournalistik
McLaughlin, Greg
The war correspondent
Sprog: Engelsk
Emne: pressen ; journalistik ; journalister ; krigskorrespondenter ; krigsjournalistik
Efter et kort historisk rids gennemgås krigskorrespondentens rolle i de store konflikter og krige siden Vietnam-krigen, samt teknologiens indflydelse på præsentationen af stoffet
BOG: Pluto, 2002 • 4 biblioteker •
2002
Forlag: Pluto
Sprog: Engelsk
Opstilling i folkebiblioteker: 07.1
ISBN: 0-7453-1449-X
ISBN: 0-7453-1444-9
………………………………………
Du søgte på: fritekst=vietnam og emne=krigsjournalistik
The media and the military : from the Crimea to Desert Strike
Young, Peter
Sprog: Engelsk
Emne: journalistik ; krigsjournalistik ; pressedækning
Om mediernes journalistiske dækning af krige fra Krimkrigen til i dag
BOG: Macmillan, 1997 • 3 biblioteker •
Peter Young and Peter Jesser
1997. viii, 391 sider
Forlag: Macmillan
Sprog: Engelsk
Opstilling i folkebiblioteker: 07.1
Select bibliography: side 365-381
ISBN: 0-7329-4435-X
ISBN: 0-7329-4436-8
Indhold: The changed nature of war and duties of th citizen in time of war ; The evolution of the conflict between the media and the military ; Post-war self determination : the unheeded warning ; Northern Ireland : a classic democratic dilemma ; Vietnam : deception on a national scale ; The Falklands conflict : a policy of media manipulation ; Grenada : an emerging pattern of control ; Panama : a deliberate policy of exclusion ; The Gulf conflict : the ascendancy of the military ; The media and United Natíons peace-keeping ; Somalia : the uninvited intervention ; Cambodia : the war the media forgot ; Haiti : a domestically-driven intervention ; Conclusion : an uncertain future
……………………………………………………………
Du søgte på: fritekst=vietnam og emne=krigsjournalistik
Arnett, Peter
Live from the battlefield : from Vietnam to Baghdad : 35 years in the world's war zones
Sprog: Engelsk
Emne: Krigsjournalistik ; CNN
BOG: Simon & Schuster, 1994 • 1 bibliotek •
BOG: Bloomsbury, 1994 • 4 biblioteker •
1994. 463 sider, 16 sider med tavler
Forlag: Bloomsbury
Sprog: Engelsk
Opstilling i folkebiblioteker: 99.4 Arnett, Peter
ISBN: 0-7475-1680-4
Pris ved udgivelsen: kr. 249.00
………………………………
Du søgte på: fritekst=vietnam og emne=krigsjournalistik
Krigsreporterens smerte
Eide, Elisabeth
Emne: Emerson, Gloria ; krigsjournalistik ; Vietnamkrigen ; journalistik ; journalistik ; Gaza ; journalistik
Om sine ophold som krigskorrespondent i Vietnam og Gaza
TIDSSKRIFTSARTIKEL: Journalisten. - 1992, nr. 19. - S. 10-11 • 18 biblioteker •
Elisabeth Eide, interview med Gloria Emerson
I: Journalisten. - 1992, nr. 19. - S. 10-11
………………………………
Du søgte på: fritekst=vietnam og emne=krigsjournalistik
Lektien fra Vietnam-krigen
Svejstrup, Poul E.
Emne: journalistik ; krigsjournalistik ; tv-journalistik ; nyhedsformidling ; Golfkrigen ; journalistik
Fjernsynsjournalistik, Golfkrigen, nyhedsformidling
AVISARTIKEL: Jyllands-posten. - 1991-02-03 • 46 biblioteker •
Poul E. Svejstrup
I: Jyllands-posten. - 1991-02-03
……………………………………………………
Du søgte på: fritekst=vietnam og emne=krigsjournalistik
The CBS Benjamin report : CBS reports: "The uncounted enemy: a Vietnam deception"
Benjamin, Burton
Sprog: Engelsk
Emne: USA ; CBS ; Krigsjournalistik ; Vietnam
……………………………………………………………………
Fundet via uni. bibliotek, og bagefter
www.bibliotek.dk
Du søgte på: titel=war in the media age
Thrall, A. Trevor
War in the media age
Sprog: Engelsk
Emne: Mess media and war. United States
Mass media policy. United States
BOG: Hampton, Eurospan, 2000. (The Hampton Press communication series. Politican communication) • 3 biblioteker •
2000. 277p.
Forlag: Hampton
Sprog: Engelsk
Serie: The Hampton Press communication series. Politican communication
Includes index
ISBN: 1572732466
ISBN: 1572732474
Pris ved udgivelsen: £18.50
Så har du noget at vælge imellem ( :
Skriv et svar til: Vietnamkrigen - Krig og medie
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
