Fysik

HASTER "EFFEKT"

22. maj 2007 af cecilierks (Slettet)
1) tænd en kogeplade på højeste effekt. opvarm 1,5 l. vand i en gryde med låg fra 26,5°C til 100°C. hvor lang tid tager det?

- udregn kogepladens effekt i watt???

Brugbart svar (0)

Svar #1
22. maj 2007 af mathon


i praksis er kogepladens effekt ikke helt så høj, som det maksimalt mulige - det er jo alt, hvad sikringerne kan holde til!!!

Svar #2
22. maj 2007 af cecilierks (Slettet)

ja. det er jo det:)
Men når jeg nu har fundet ud af tiden?
hvordan beregner jeg så effekten i watt?

Brugbart svar (0)

Svar #3
22. maj 2007 af mathon

krævet energi:

1,5kg*4186J/(kg*C)*(100-26,5)C

P*t = 1,5kg*4186J/(kg*C)*(100-26,5)C

t = [1,5kg*4186J/(kg*C)*(100-26,5)C]/P,

hvor P-max er lidt forskellig fra komfur til komfur

Brugbart svar (0)

Svar #4
22. maj 2007 af mathon


"hvordan beregner jeg så effekten i watt?"

P = [1,5kg*4186J/(kg*C)*(100-26,5)C]/t


da W = J/s

Svar #5
22. maj 2007 af cecilierks (Slettet)

ved du hvad p-max ca. er?

Brugbart svar (0)

Svar #6
22. maj 2007 af mathon


ca. 1500W

Skriv et svar til: HASTER "EFFEKT"

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.