Matematik
Differentialligning
16. april 2004 af
kinguroen (Slettet)
Hej, jeg har lige et spr. mere:
en fkt. f er løsn. til differentialligningen
dy/dx = x / (x+y), og grafen for f går gennem pkt. P(-3,6).
Der skal så bestemmes en ligning for tangenten til grafen for f i pkt. P.
Er det så rigtigt bare at bruge ligningen for tangentlignigen og indsætte x=-3 og y=6
altså:
y = f(x) + f`(x) (x-xo)
så:
y = 6 + (x/(x+y)) * (X+3), eller skal jeg også indsætte tal ved dy/dx ??
en fkt. f er løsn. til differentialligningen
dy/dx = x / (x+y), og grafen for f går gennem pkt. P(-3,6).
Der skal så bestemmes en ligning for tangenten til grafen for f i pkt. P.
Er det så rigtigt bare at bruge ligningen for tangentlignigen og indsætte x=-3 og y=6
altså:
y = f(x) + f`(x) (x-xo)
så:
y = 6 + (x/(x+y)) * (X+3), eller skal jeg også indsætte tal ved dy/dx ??
Svar #1
17. april 2004 af riquelme (Slettet)
ja, du skal indsætte (-3,6) i dy/dx og indsætte det _tal_ du får på f'(x)'s plads i tangentligningen... det du har skrevet er jo tydeligvis ikke ligningen for en linje
Svar #2
17. april 2004 af IngenKenderDagen (Slettet)
y = f(xo) + f`(xo) (x-xo)
f(xo)=6
xo=-3
f'(xo)=x / (x+y)
f'(-3)= -3 / (-3+6)=-3/3=-1
y = 6 + (-1) (x+3)=6-x-3<=> y=3-x
f(xo)=6
xo=-3
f'(xo)=x / (x+y)
f'(-3)= -3 / (-3+6)=-3/3=-1
y = 6 + (-1) (x+3)=6-x-3<=> y=3-x
Skriv et svar til: Differentialligning
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
