Matematik

monotoniforhold

22. maj 2007 af Cille-muus (Slettet)
omkring ½ år siden at jeg har haft om monotoniforhold osv. Kan ikke huske ret meget.

Følgende hjælp til denne opgave - på forhånd tak:

Om en differentiabel funktion f oplyses, at
f'(x)=(x+3)*(x+1)^2*(x-1).

a) Bestem monotoniforholdene for f.


En anden funktion g er bestemt ved g(x)=3x-e^x
Grafen for g har en tangent t, der er parallel med tangenten til grafen for f i punktet P(-2,f(-2)).

b) Bestem koordinatsættet til røringspunktet for t.



Brugbart svar (0)

Svar #1
22. maj 2007 af Nina Tønder gym (Slettet)

monotoniforhold:

du skal sætte f' lig 0. får det en klokke til at ringe?

Svar #2
22. maj 2007 af Cille-muus (Slettet)

Jeps. Det hjalp :) Har fundet x.

Hvad med b) ? Hvordan griber jeg den an?

Brugbart svar (0)

Svar #3
23. maj 2007 af mathon


g(x)=3x-e^x

g'(x) = 3-e^x og f'(-2) = -3

g'(x) = 3-e^x = -3

3-e^x = -3, hvoraf x = ln(6)
g(ln(6)) = 3ln(6)-6

tangent til g(x):

y-(3ln(6)-6) = -3(x-ln(6))

y = -3x + 6ln(6)-6



Brugbart svar (0)

Svar #4
06. september 2007 af hamderdenanden3 (Slettet)

Hvad er røringspunkterne for t så?

Skriv et svar til: monotoniforhold

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.