Fysik
Energi og varme
16. januar 2003 af
zenzz (Slettet)
En dag, hvor solen skinner, modtager græsplænen energi fra solstrålingen med intensiteten 910 W/m2. 78 % af energien bruges til fordampning af vand fra græsplænen.
B) Vurder fordampningens betydning for den mængde vand, græsplænen modtager.
Jeg har allerede løst en opgave som lyder:
Et gammelt råd siger, at man skal lade være med at vande sin græsplæne, mens solen skinner.
En havevander fordeler vandet jævnt over 100 m2 græsplæne. Havevanderen udsender 12 L/min.
A) Hvor lang tid varer det, før der er faldet 3,0 mm vand på græsset?
3mm x 100m2=300l
300/12=25min
Jeg aner ikke hvordan opgaven løses... ?
B) Vurder fordampningens betydning for den mængde vand, græsplænen modtager.
Jeg har allerede løst en opgave som lyder:
Et gammelt råd siger, at man skal lade være med at vande sin græsplæne, mens solen skinner.
En havevander fordeler vandet jævnt over 100 m2 græsplæne. Havevanderen udsender 12 L/min.
A) Hvor lang tid varer det, før der er faldet 3,0 mm vand på græsset?
3mm x 100m2=300l
300/12=25min
Jeg aner ikke hvordan opgaven løses... ?
Skriv et svar til: Energi og varme
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
