Matematik

differentialligning!?!

24. maj 2007 af kn (Slettet)
Hej kloge hoveder!

Jeg kan simpelthen ikke løse følgende opg.
dV/dt=0,1*V^2/3
hvor det oplyses at til t=10 er V=64
Der ønskes: Bestem V som funktion af t!

Hvordan gør man? HJÆLP

Brugbart svar (0)

Svar #1
24. maj 2007 af ibibib (Slettet)

Separation af de variable giver
V = (1/30t+11/3)^3

Svar #2
24. maj 2007 af kn (Slettet)

Tak ibibib. Min flinke matematiklærer har undladt at lære os om seperation af variable!Vi snakkede faktisk med ham om det, men han fortalte at det behøvede vi ikke at lære!
Ved du om det stadig er pensum til eksamen på matematik A 1-årigt? Eller er der andre der ved noget om det?

Brugbart svar (0)

Svar #3
24. maj 2007 af ibibib (Slettet)

Det er en del af pensum. Må du benytte IT CAS?

Svar #4
24. maj 2007 af kn (Slettet)

IT CAS? Hvad er det? Et computerprogram eller en lommeregner type?

Brugbart svar (0)

Svar #5
24. maj 2007 af ibibib (Slettet)

Ja, det kan være fx. TI-89 eller TI-interactive.

Svar #6
24. maj 2007 af kn (Slettet)

Ja! Jeg har en TI-89 titanium. Kan den hjælpe mig? vil i så fald lige kigge min manual efter for det?

Brugbart svar (0)

Svar #7
24. maj 2007 af ibibib (Slettet)

Jeg kender ikke 89 særlig godt.

Svar #8
24. maj 2007 af kn (Slettet)

Det var ærgeligt! men tak for hjælpen ihvertfald! Er da bare ked af at høre at seperation af variable er pensum. :-(

Brugbart svar (0)

Svar #9
24. maj 2007 af mathon


se
http://www.peecee.dk/index.php?id=47806

Brugbart svar (0)

Svar #10
24. maj 2007 af ibibib (Slettet)

Er der ikke en fejl i #9?
Bliver
V^(1/3)
ikke til
V^(2/3)
uden nogen grund?

Brugbart svar (0)

Svar #11
24. maj 2007 af mathon


#10
UPS!!!

det har - med skam at melde - den korrekturlæsende skarpsindighed FULDSTÆNDIG og beskæmmende ret i:

se korrigeret
http://www.peecee.dk/index.php?id=47813


Brugbart svar (0)

Svar #12
24. maj 2007 af mathon


eller skrevet

V(t) = ((1/30)t+4)^3

Brugbart svar (0)

Svar #13
24. maj 2007 af ibibib (Slettet)

Det kendte punkt har koordinatsættet (10,64) og ikke (0,64).

Brugbart svar (0)

Svar #14
24. maj 2007 af mathon

#13

jahhhhhmen du go'este!!! - når folk hverken kan regne eller læse, skulle de...

...så efter en svær fødsel...

http://www.peecee.dk/index.php?id=47825


V(t) = ((1/30)t+11/3)^3, som du i lun stilfærdighed og med fagligt overblik allerede gjorde opmærksom på kl.09:46

Skriv et svar til: differentialligning!?!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.