Matematik
Eksamensopg.
24. maj 2007 af
cpcpcp (Slettet)
Sidder lige her og træner til eksamen og har lidt problemer med en opgave uden hjælpemidler:
http://us.uvm.dk/gymnasie/almen/eksamen/opgaver/2002/vinter/ud0184v.pdf
Det er opg. 12, altså den helt nedernste.
Har prøvet at stille udtrykkene får linien og parablen overfor hinanden mens syntes ikke det giver mening når jeg begynder at regne på det.
tak
http://us.uvm.dk/gymnasie/almen/eksamen/opgaver/2002/vinter/ud0184v.pdf
Det er opg. 12, altså den helt nedernste.
Har prøvet at stille udtrykkene får linien og parablen overfor hinanden mens syntes ikke det giver mening når jeg begynder at regne på det.
tak
Svar #1
24. maj 2007 af peter lind
Liniens ligning er
y = alfa*x+beta
Linien går gennem R og S. Første del af opgaven er så at finde liniens ligning d.v.s. alfa og beta. Resultatet bliver afhængig af hvad b er.
En mulig måde at gøre dette på, er at indsætte koordinaterne for R og S i liniens ligning.
Når du har fundet alfa og beta løser du ligningen
y = alfa*x+beta = x^2
y = alfa*x+beta
Linien går gennem R og S. Første del af opgaven er så at finde liniens ligning d.v.s. alfa og beta. Resultatet bliver afhængig af hvad b er.
En mulig måde at gøre dette på, er at indsætte koordinaterne for R og S i liniens ligning.
Når du har fundet alfa og beta løser du ligningen
y = alfa*x+beta = x^2
Svar #2
24. maj 2007 af cpcpcp (Slettet)
Har prøvet det og får:
x^2=((1-b)/1)x+b <=>
x^2-((1-b)/1)x-b = 0
Men når jeg regner videre på det giver det ikke noget af mening.
x^2=((1-b)/1)x+b <=>
x^2-((1-b)/1)x-b = 0
Men når jeg regner videre på det giver det ikke noget af mening.
Skriv et svar til: Eksamensopg.
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
