Matematik
Integral
24. maj 2007 af
gym elev3 (Slettet)
S[2,0] (x^2+1)/(x^3+3x+2)dx
løs integralet
-----------
jeg sætter t=x^3+3x+2 og får dx=(1/3x^2)dt
S[16,2] [(x^2+1)/(t)]*(1/3x^2) men her går jeg i stå, for jeg kan ikke få de x'ere til at gå ud mod hinanden?
hvad gør skal jg gøre?
S[2,0] (x^2+1)/(x^3+3x+2)dx
løs integralet
-----------
jeg sætter t=x^3+3x+2 og får dx=(1/3x^2)dt
S[16,2] [(x^2+1)/(t)]*(1/3x^2) men her går jeg i stå, for jeg kan ikke få de x'ere til at gå ud mod hinanden?
hvad gør skal jg gøre?
Svar #2
24. maj 2007 af uksomi (Slettet)
t=x^3+3x+2 dvs. når du differentierer får du, at dt/dx=3x^2+3 <-> dx=(1/(3x^2+3))dt. Indsætter du dx=(1/(3x^2+3))dt i integralet får du:
S[16,2](1/(3x^2+3))*x^2+1*1/tdt og der fås at 1/(3x^2+3))*x^2+1=x^2+1/3(x^2+1)=1/3, altså fås:
1/3S[16,2]1/tdt=1/3*[lnt][16,2] så kan du udregne integralet ved at indsætte øvre grænse og nedre grænse og trække dem fra hinanden.
S[16,2](1/(3x^2+3))*x^2+1*1/tdt og der fås at 1/(3x^2+3))*x^2+1=x^2+1/3(x^2+1)=1/3, altså fås:
1/3S[16,2]1/tdt=1/3*[lnt][16,2] så kan du udregne integralet ved at indsætte øvre grænse og nedre grænse og trække dem fra hinanden.
Svar #4
24. maj 2007 af gym elev3 (Slettet)
hvordan kommer du fra
1/(3x^2+3))* x^2 + 1 til
x^2 + 1/3 (x^2+1)=
mit problem er jo netop (x^2+1) / (3x^2 +3) eller
(x^2+1)* [1/(3x^2 +3)]
hvordan får du dem til at gå ud med hinanden
1/(3x^2+3))* x^2 + 1 til
x^2 + 1/3 (x^2+1)=
mit problem er jo netop (x^2+1) / (3x^2 +3) eller
(x^2+1)* [1/(3x^2 +3)]
hvordan får du dem til at gå ud med hinanden
Skriv et svar til: Integral
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
