Matematik

koordinatsæt til linjers skæring

24. maj 2007 af omallycat (Slettet)
Vi skal beregne koordinatsættet til skæringen mellem linjerne:
l:2x-y+4=0
m:x-2y+8=0

Vi bruger lige store koefficientersmetode og ganger linje m med to men når vi regner igennem ender vi med at få

-5y-12=0 - er dette rigtigt?

Brugbart svar (0)

Svar #1
24. maj 2007 af ibibib (Slettet)

Nej
3y-12=0
da
-y-(-4y) = -y+4y = 3y

Brugbart svar (0)

Svar #2
24. maj 2007 af uksomi (Slettet)

Du kan isolere y i l og indsætte i m:

l: 2x-y+4=0 <-> 2x+4=y indsættes i m og der fås:

x-2*(2x+4)+8=0 <-> x-4x-8+8=0 <-> -3x=0 <-> x=0 og vi bestemmer andenkoordinaten ved at indsætte x=0 i enten ligningen for l eller m:

2*0-y+4=0 <-> 4=y

altså skærer l og m hinanden i punktet (0,4)

Svar #3
24. maj 2007 af omallycat (Slettet)

ih ja det var da en dum fejl at lave, men er 12/3 det samme som -2 2/5 ? (læses 2, to femtedele) det er nemlig hvad y koordinaten i vores facit er

Svar #4
24. maj 2007 af omallycat (Slettet)

vores facit siger (-3 en femtedel, -2 to femtedele) - er vi på rette spor?

Brugbart svar (0)

Svar #5
24. maj 2007 af uksomi (Slettet)

Er det et facit, som i er nået frem til eller er det et facit der står i bogen, for jeg kan ikke lige umiddelbart se at facit bliver (-3/5, -2/5), men (0,4), fordi jeg isolerer y i både l og m og får, at:

2x+4=1/2x+4 <-> x=0 og indsætter jeg x i enten ligningen for l eller m får jeg y=4!

Svar #6
24. maj 2007 af omallycat (Slettet)

svar 1: hvordan får du -y-(-4z) ? altså hvor får du de to minusser foran 4y fra??

Brugbart svar (0)

Svar #7
24. maj 2007 af ibibib (Slettet)

#6 jeg fulgte metoden fra #0.

#4 Facit er (0,4)

Brugbart svar (0)

Svar #8
24. maj 2007 af atvære (Slettet)

#5 har nok skrevet at han har isoleret y i ligningen for l og m og sat disse to til at være lig med hinanden. Derfra har han fundet frem til at x=0

Brugbart svar (0)

Svar #9
24. maj 2007 af sveegaard (Slettet)

Det er facit, der er forkert. Prøv at tegne linjerne (:

Brugbart svar (0)

Svar #10
24. maj 2007 af uksomi (Slettet)

Det ser da meget præcist ud ved mig!

Brugbart svar (0)

Svar #11
24. maj 2007 af mathon


kontrol:

#5 og #7 har regnet rigtigt!

Skriv et svar til: koordinatsæt til linjers skæring

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.