Fysik

kageforme

18. april 2004 af kyllerylle (Slettet)
jeg laver den velkendte rapport om kageforme og har i efterbehandlingen fået en ordre: Forklar hvordan faldtiden afhænger af antallet af kageforme der er lagt oven i hinanden.


Jeg ville umiddelbart sige at jo flere kageforme jo hurtigere faldtid, men er det rigtigt og er det nok?


takker på forhånd:)

Brugbart svar (0)

Svar #1
18. april 2004 af michael.padowan.dk (Slettet)

Det er rigtigt. Det skyldes, at flere kageforme vejer mere, mens arealet ikke ændres.

https://www.studieportalen.dk/opg/ungdomsopg.php?o=2774

Brugbart svar (0)

Svar #2
22. marts 2006 af ChristianL (Slettet)

Hejsa :)
Sidder med samme opgave! Har tjekket linket, men er ikke helt med på det alligevel.. Håber på lidt hjælp..

På forhånd tak

Brugbart svar (0)

Svar #3
22. marts 2006 af Smeedy (Slettet)

Friktionen er den samme på kageformen uanset om den vejer 1 g eller 10000 g, men tyngdekraften ændres efter massen altså bliver accelerationen større ifølge Newtons 2 lov...

Brugbart svar (0)

Svar #4
22. marts 2006 af ChristianL (Slettet)

#3 Har du en formel?

Brugbart svar (0)

Svar #5
25. marts 2006 af ChristianL (Slettet)

Forstår det desværre stadigvæk ikke :(

Er der en, som vil være venlig at skære det ud i pap for mig - Ville bare være dejligt

Ps. Hvad betyder friktion?

Brugbart svar (0)

Svar #6
25. marts 2006 af CziX (Slettet)

Gnid dine hænder. Derefter gnid dine hænder efter at smurt dem ind i sæbe. Der er henholdsvis større friktion/gnidning mellem hænderne når de er tørre, hvorimod "gnidningsmodstanden" er langt mindre, når de er smurt ind i sæbe.

Brugbart svar (0)

Svar #7
12. april 2006 af Snemanden (Slettet)

Hej studi`er

Har kigget på linket, men er i tvivl om denne opgave!
Skal jeg bruge denne formel (fra linket):

F_luft = F_g

k * A * v^2 = m * g

Og så isolere v?

Altså:

v = kvdrod((m*g)/(k*A))

Nej, det kan ikke være rigtig, synes jeg. Det giver da ingen mening. Håber derfor på hjælp

Takker på forhånd

Brugbart svar (0)

Svar #8
12. april 2006 af Snemanden (Slettet)

Lige en lille undren (ja, en mere desværre :( )
Hvis jeg fortsætter ud af dette spor:
"v = kvdrod((m*g)/(k*A))"

Så ved jeg, at g er konstant, A er konstant, m bliver større og større, men hvad med k?
For hvis k er konstant, ville v jo blive større og større, og det er da bestem ikke meningen..

Skriv et svar til: kageforme

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.