Fysik
Isolering
18. april 2004 af
sontas (Slettet)
Vi har en kasse bestående af 6 sider, hvor fem af dem er flamingoplader og en af dem er en glasplade. Vi har regnet lamda ud for flamingo, og hvordan finder vi nu lamda for glaspladen?
Svar #2
18. april 2004 af sontas (Slettet)
det er en materialekonstant for et givet materiale, u-værdien (k-værdien) er defineret som : k = lambda/d. Hvor d er tykkelsen af pladen.
Svar #3
18. april 2004 af sontas (Slettet)
jeg har lambda = 0,21W/m/K for en flamingo plade. Derefter har jeg regnet den gennemsnitlige lamda-værdi ud for kassens flader, sådan her :
flamingoens tykkelse = 2,05cm
glaspladens tykkelse = 0,78cm
((2,05cm*5) + (0,78cm))/6=0,0184m
P = lambda/d*A*deltaT =
40W =
lambda/0,0184m * 0,0671m2 *(50 ْ C – 20,953 ْ C) <=>
lambda = 0,378 W/m/K. 0,378 W/m/K*6 = 2,268W/m/K
2,268W/m/K -1,05W/m/K = 1,281W/m/K som er lamda-værdien for glas. Men jeg ved ikke lige om man kan gøre sådan, hvad siger I?
flamingoens tykkelse = 2,05cm
glaspladens tykkelse = 0,78cm
((2,05cm*5) + (0,78cm))/6=0,0184m
P = lambda/d*A*deltaT =
40W =
lambda/0,0184m * 0,0671m2 *(50 ْ C – 20,953 ْ C) <=>
lambda = 0,378 W/m/K. 0,378 W/m/K*6 = 2,268W/m/K
2,268W/m/K -1,05W/m/K = 1,281W/m/K som er lamda-værdien for glas. Men jeg ved ikke lige om man kan gøre sådan, hvad siger I?
Svar #4
19. april 2004 af sontas (Slettet)
Er der eventuelt nogle som har haft om det, som kan forklare lidt om hvad de gjorde?
I skal forestille jer, at først har vi en kasse bestående af 6 flamingo sider, så regner vi lambda-værdien ud for hver af dem(konstant). Herefter har vi en kasse bestående af fem flamingosider og en glaspladeside. Så regner jeg den gennemsnitlige lamda-værdi ud for hver af siderne i denne kasse. Herefter ganger jeg dette med 6, da kassen består af 6 sidder. Herefter trækker jeg den samlede gennemsnitlige lambda-værdi for hele glaspladekassen fra med lambdaværdien for fem flamingosider, og så burde jeg have glaspladens lambda-værdi... men ved ikke lige om man kan gøre sådan.
I skal forestille jer, at først har vi en kasse bestående af 6 flamingo sider, så regner vi lambda-værdien ud for hver af dem(konstant). Herefter har vi en kasse bestående af fem flamingosider og en glaspladeside. Så regner jeg den gennemsnitlige lamda-værdi ud for hver af siderne i denne kasse. Herefter ganger jeg dette med 6, da kassen består af 6 sidder. Herefter trækker jeg den samlede gennemsnitlige lambda-værdi for hele glaspladekassen fra med lambdaværdien for fem flamingosider, og så burde jeg have glaspladens lambda-værdi... men ved ikke lige om man kan gøre sådan.
Skriv et svar til: Isolering
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
