Matematik
integrale
25. maj 2007 af
Blue-Eyes (Slettet)
jeg har et integrale der hedder S (1/(6.rod af x^7))dx og svaret -6/(6.rod af x)+c hvordan kommer jeg frem til det?
Svar #4
25. maj 2007 af paulv (Slettet)
Omskriv det så bliver det lidt nemmere.
6rod af x = x^(1/6)
så har du x^(1/6)^7
x^(1/6)^7 = x^((1/6)*7) = x^(7/6)
det var nævneren. i tælleren har du 1 så her kan vi også nemt omskrive.
1/(x^(7/6)) = x^-(7/6)
Når du integrerer x^-(7/6) giver det dit facit:-)
6rod af x = x^(1/6)
så har du x^(1/6)^7
x^(1/6)^7 = x^((1/6)*7) = x^(7/6)
det var nævneren. i tælleren har du 1 så her kan vi også nemt omskrive.
1/(x^(7/6)) = x^-(7/6)
Når du integrerer x^-(7/6) giver det dit facit:-)
Skriv et svar til: integrale
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
