Fysik
computerhukomelse
25. maj 2007 af
berivan23 (Slettet)
Hej.
Jeg skal snart til eksamen i fysik, og jeg har svært ved 2-3 opgaver som jeg har lagt ind i linket, da jeg er ved øve mig til eksamen, så jeg håber at der er nogen der kan hjælpe
link:
http://peecee.dk/?id=48136
På forhånd tak
Jeg skal snart til eksamen i fysik, og jeg har svært ved 2-3 opgaver som jeg har lagt ind i linket, da jeg er ved øve mig til eksamen, så jeg håber at der er nogen der kan hjælpe
link:
http://peecee.dk/?id=48136
På forhånd tak
Svar #1
27. maj 2007 af holretz (Slettet)
Nu er det ikke nemt at tolke denne opgave, men prøv følgende: du får at vide at strukturbredden er 35 mikrometer. Det fortolker jeg således, at de små kondensatorer der er tale om består af ledende stykker, der så er adskilt af mellemrum på 35 mikrometer. Du har altså en "pladekondensator" med to plader, der er adskilt af 35 mikrometer. Den største feltstyrke får du hvis der er luft i mellemrummet.
I det tilfælde er det elektriske felt simpelthen spændingen divideret med afstanden imellem pladerne.
Hvis du vil have resultatet i volt/meter, så skal du selvfølgeligt huske at omregne afstanden til meter.
Du ved videre at der gælder formlen: Q=C*U
hvor Q er ladningsmængden, C er kapacitansen og U er spændingen. Den kan du så bruge til at finde den samlede ladningsmængde på den fuldt opladede kondensator - som må have spændingen 3.3 V over pladerne. Du kan så dividere resultatet med den ladning som en elektron har for at finde det samlede antal ladninger.
Resten følger senere...
I det tilfælde er det elektriske felt simpelthen spændingen divideret med afstanden imellem pladerne.
Hvis du vil have resultatet i volt/meter, så skal du selvfølgeligt huske at omregne afstanden til meter.
Du ved videre at der gælder formlen: Q=C*U
hvor Q er ladningsmængden, C er kapacitansen og U er spændingen. Den kan du så bruge til at finde den samlede ladningsmængde på den fuldt opladede kondensator - som må have spændingen 3.3 V over pladerne. Du kan så dividere resultatet med den ladning som en elektron har for at finde det samlede antal ladninger.
Resten følger senere...
Svar #3
29. maj 2007 af Tacoz (Slettet)
opgave 3, hvor du skal finde det gennemsnitlige strømforbrug skal du tage udgangs punkt i formelerne Q = C * U og I = Q/?t, og her skal du selvfølgelig tage ?U, som er 3.3v(U max) minus 2v(U min), og du kender tiden (1sek/64) og du kender antallet af kondensatore som er det halve af de 1,05*10^6, og så er det næsten bare at sætte ind... :)
Skriv et svar til: computerhukomelse
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
