Matematik

sansynlighed

25. maj 2007 af gym elev3 (Slettet)
En vareenhed i en bestemt produktion kan have to forskellige fejl A og B. Disse fejl forekommer uafhængigt af hinanden.

fejl: P(A)=0,10
fejl: P(B)=0,20

Beregn sansynligheden for:
3) at en tilfældigt valgt vareenhed har netop en af fejlene ?

Skal man bare tage gennemsnittet eller hvilken formel kan bruges??
ved ikke hvad man skal gøre





Jeg ved heller ikke om det her er rigtigt?
1) at en tilfældigt valgt vareenhed har begge fejl
P(A)*P(B)= 0,1*0,2 = 0,02

2) at en tilfældigt valgt vareenhed har mindst 1 af fejlene
P(A)+P(B)+ 0,02 = 0,1+0,2+0,02 = 0,32

Brugbart svar (0)

Svar #1
25. maj 2007 af ibibib (Slettet)

1. Korrekt.
2. Næsten korrekt. 0,1+0,2-0,02 = 0,28.
3. 0,28-0,02 = 0,26.

Brugbart svar (0)

Svar #2
25. maj 2007 af ibanuts (Slettet)

Hej venne
det er sælfølkelig svær at svar på når man ik har fåt nogen varepørve. mås ke s du skal spør lære om vad for noget vare det dreje.r sig om

mvh hilse
ibanut

Svar #3
25. maj 2007 af gym elev3 (Slettet)

hvis den mindst skal have en fejl, skal den vel ha enten fejl A eller fejl B eller begge fejl

hvordan kommer du frem til nr. 3

Brugbart svar (0)

Svar #4
25. maj 2007 af ibibib (Slettet)

0,18 har kun fejl A.
0,08 har kun fejl B.

Svar #5
25. maj 2007 af gym elev3 (Slettet)

jeg vil gerne vide hvordan er du kommet frem til det? resultetet er underordnet

hvorfor minuser du i nr.2
hvor har du tallene fra #4 fra

Brugbart svar (0)

Svar #6
25. maj 2007 af ibibib (Slettet)

Jeg har kun lavet "købmandsregning".
Når 0,2 har fejl i A og 0,02 har fejl i både A og B så har 0,2-0,02=0,18 lavet fejl i kun A. Måske plejer du at benytte formlen P(A\B) = P(A)-P(A B), hvor der står fællesmængde mellem A og B.

Skriv et svar til: sansynlighed

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.