Matematik
diff.regning
26. maj 2007 af
hoppus (Slettet)
er der nogen som kan hjælpe mig her?
f(x)= x^(-0,5)*ln(x)
g(x)= 2x^(0,5)*ln(x)-4x^(0,5)
man skal vise at g er stamfunktion til f...jeg har diff. g men kan ikke komme videre herfra:
g(x)= x^(-0,5)*ln(x)+2x^(0,5)* 1/x -2x^(-0,5)
f(x)= x^(-0,5)*ln(x)
g(x)= 2x^(0,5)*ln(x)-4x^(0,5)
man skal vise at g er stamfunktion til f...jeg har diff. g men kan ikke komme videre herfra:
g(x)= x^(-0,5)*ln(x)+2x^(0,5)* 1/x -2x^(-0,5)
Svar #1
26. maj 2007 af Sahar (Slettet)
Du regner denne led: 2x^(0,5)* 1/x ( potensregneregel)
Så har du g(x)= x^(-0,5)*ln(x) + 2x^(-0,5) - 2x^(-0,5)
= x^(-0,5)*ln(x)
Så har du g(x)= x^(-0,5)*ln(x) + 2x^(-0,5) - 2x^(-0,5)
= x^(-0,5)*ln(x)
Skriv et svar til: diff.regning
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
