Matematik

f`(x) skal findes

26. maj 2007 af cit (Slettet)
f(x) = - kvartratrodden til (x^2-6x+16)

er f`(x) = produktet af g(x)= x^2-6x+16 og h(x)= -kvartratrodden til x

Brugbart svar (0)

Svar #1
26. maj 2007 af peter lind

nej
med dine betegnelser er f = kvadratrod(g(x))

f'(x) = ½/kvadratrod(g(x))*g'(x) = ½*g'(x)/f(x)

Brugbart svar (0)

Svar #2
26. maj 2007 af ibibib (Slettet)

Nej.

f'(x) = 1/(2kvrod(x²-6x+16))·(2x-6) =
(x-3)/kvrod(x²-6x+16)

Brugbart svar (0)

Svar #3
26. maj 2007 af Esbenps

Det er en sammensat funktion. Du skal differentiere funktionen selv og så gange med den indre funktion differentieret. Hvis fx du siger, at y = g(x) = x²-6x+16 og h(y) = -sqrt(y), så får du:

f'(x) = h'(y) * g'(x) = -0,5/sqrt(y) * (2x-6).

Sætter du y = x²-6x+16, som jeg skrev før, får du

f'(x) = -0,5/sqrt(x^2-6x+16)*(2x-6)

Det er sådan set det, der er metoden bag sammensatte funktioner...

Svar #4
26. maj 2007 af cit (Slettet)

f´(x) = -0,5/(x^2-6x+16) * (2x-6)

er det rigtigt?!

Brugbart svar (0)

Svar #5
26. maj 2007 af Esbenps

#4
Ja!

Svar #6
26. maj 2007 af cit (Slettet)

kan ikke lige finde ud af at finde f`(x) = 0...

f`(x) = -0,5/(x^2-6x+16) * (2x-6)
f`(x) = -x + 3 /(x^2-6x+16) = 0

Brugbart svar (0)

Svar #7
26. maj 2007 af Esbenps

En brøk er kun 0, når tælleren er 0... eller hvis nævneren er uendelig, men dette er nok ikke opgaven her!

Skriv et svar til: f`(x) skal findes

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.