Matematik

opg. 5010 HELP

18. januar 2003 af SP anonym (Slettet)
Hjælp mig venligst med denne opgave, da jeg er gået helt i stå med den.

f(x) = 2 [kvadratrodstegn](3x + 1)

Bestem en ligning til tangenten til grafen for f i punktet P(5,f(5)).??

Det eneste jeg ikke kan finde ud af er at differentiere f(x)..

hvis i ikke forstår hvordan funktionen er udtales den således:

2 rod af 3x plus 1.

Brugbart svar (0)

Svar #1
18. januar 2003 af RE (Slettet)

f er en sammensat funktion med den ydre funktion sqrt(x) og den indre funktion 3x+1. Bemærk at det 2tal der ganges med kun er en konstant, der vil blive stående efter du har differentieret.
skriv igen hvis dette ikke hjalp

Svar #2
18. januar 2003 af SP anonym (Slettet)

Jeg fik ikke lige fat i det, du kan vel evt ikke lige skrive det op så jeg kan se det??
du må godt maile hvis det er lettere!

Brugbart svar (0)

Svar #3
18. januar 2003 af RE (Slettet)

en sammen sat funktion er på formen f(g(x)). Differentieret fås f'(g(x))*g'(x) (*).
i dit tilfælde er 2sqrt(x)=f(x) og 3x+1=g(x)
Disse to differentieres og indsættes i *

håber det hjalp

Brugbart svar (0)

Svar #4
18. januar 2003 af intel4004 (Slettet)

Hvis nu vi siger at f(x) = 2kvrod(3x +1) = f(x) = 2kvrod(g(x)), hvor g(x)=3x+1

Dvs. at du har en funktion f(x) som igen indeholder en indre funktion g(x) i sin forskrift.

Først differencierer du f(g(x)):

2(1/2kvrod(3x+1)). Men herefter skal du gange med differentialkvotienten af den indre funktion g(x)' = 3

f(x)' = 3/kvrod(3x+1)

Svar #5
19. januar 2003 af SP anonym (Slettet)

Jeg har haft lavet den opgave, og har den og ligger, så hvis du er interesseret så skynd dig at send en mail til [email protected] eller skriv et svar herinde.
Hilsen Xabbu

Svar #6
19. januar 2003 af SP anonym (Slettet)

Klik ind på www.matematikbutikken !

Skriv et svar til: opg. 5010 HELP

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.