Matematik
??REDUCERING??
26. maj 2007 af
mahii (Slettet)
hej.
kan i hjælpe mig med at reducere dette:
(a+3b)^2-(a-b)(a+b)-6ab
forklar venligst hvordan du gjorde?
tak på forhånd.
kan i hjælpe mig med at reducere dette:
(a+3b)^2-(a-b)(a+b)-6ab
forklar venligst hvordan du gjorde?
tak på forhånd.
Svar #1
26. maj 2007 af Mandelbrot (Slettet)
Du skal bare løfte parenteserne, og addere og subtrahere.
(a+3b)^2-(a-b)(a+b)-6ab
=
a^2+9b^2+6ab-(a^2+ab-ab-b^2)-6ab
=
a^2+9b^2+6ab-a^2+b^2-6ab
=
10b^2
(a+3b)^2-(a-b)(a+b)-6ab
=
a^2+9b^2+6ab-(a^2+ab-ab-b^2)-6ab
=
a^2+9b^2+6ab-a^2+b^2-6ab
=
10b^2
Skriv et svar til: ??REDUCERING??
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
