Matematik
binomialfordeling??
26. maj 2007 af
omallycat (Slettet)
Handler opgave 6b i følgende http://us.uvm.dk/gymnasie/almen/eksamen/opgaver/2002/MED_2002-8-6.pdf om binomialdordeling?
Svar #2
26. maj 2007 af [email protected] (Slettet)
Det er nok ikki binomialfordeling. I hvert fald ikke det første, fordi binomialfordeling handler om, om du har succes eller ikke i din udtrækning....
Svaret på det første er:
6/6 * 1/6 * 1/6 = 1/36
Jeg er ikki så god til dette, så jeg tør ikke kome med et bud på de sidste, hvis det ikke er korrekt...
Svaret på det første er:
6/6 * 1/6 * 1/6 = 1/36
Jeg er ikki så god til dette, så jeg tør ikke kome med et bud på de sidste, hvis det ikke er korrekt...
Svar #3
26. maj 2007 af Madsst (Slettet)
Du kan finde den første sandsynlighed som
6*P(alle terninger er 1), for eksempel. Da en terning er en uniform fordeling.
P(alle terninger er 1) = (3 over 3 ) * 1/6^3 * 5/6 ^0
= 1/6^3 = 1/6 * 1/36, derfor er så sandsynligheden du skal finde 6 * P(alle terninger er 1)
= 6 * 1/6 * 1/36= 1/36
da det kan betragtes som en binomialfordeling med længde 3 og succes sandsynlighed, 1/6.
Den næste sandsynlighed kan tilsvarende findes som
6*P(2 terninger er 1, den tredje er ikke)
= 6* (3 over 2) * 1/6^2 * 5/6 = 6 * 3 *1/36 * 5/6
=1/2 * 5/6 = 5/12
Den sidste sandsynlighed er P(ingen ens)
= 1 - P(2 ens ) - P(3ens), altså 1 fratrukket de to ssh'er du har fundet.
6*P(alle terninger er 1), for eksempel. Da en terning er en uniform fordeling.
P(alle terninger er 1) = (3 over 3 ) * 1/6^3 * 5/6 ^0
= 1/6^3 = 1/6 * 1/36, derfor er så sandsynligheden du skal finde 6 * P(alle terninger er 1)
= 6 * 1/6 * 1/36= 1/36
da det kan betragtes som en binomialfordeling med længde 3 og succes sandsynlighed, 1/6.
Den næste sandsynlighed kan tilsvarende findes som
6*P(2 terninger er 1, den tredje er ikke)
= 6* (3 over 2) * 1/6^2 * 5/6 = 6 * 3 *1/36 * 5/6
=1/2 * 5/6 = 5/12
Den sidste sandsynlighed er P(ingen ens)
= 1 - P(2 ens ) - P(3ens), altså 1 fratrukket de to ssh'er du har fundet.
Svar #4
26. maj 2007 af Madsst (Slettet)
Med (x over k) ovenfor mener jeg i øvrigt binomialkoefficienten
Skriv et svar til: binomialfordeling??
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
