Matematik

mat, skalarproduktet

27. maj 2007 af Kronzi (Slettet)
Hvordan i alverden finder man vektorerne for a og b i denne her opg:

I planen er givet to vektorer a og b, hvor

|a->|=5, |b->|=3 og vinklen mellem vektorerne er 60.

De vil ha jeg skal beregne skalarproduktet ???

på for¨hånd tak

Brugbart svar (0)

Svar #1
27. maj 2007 af DanniBred (Slettet)

For at finde skalarproduktet (også kaldet prikproduktet) skal du bruge denne formel:

vektor a prikket med vektor b=|vektor a|*|vektor b|*cos(V)

altså med dine tal:

5*3*cos(60)=7,5

hvis du også skal finde vektorenes koordinater gøres det på følgende måde:

vektor a=((|vektor a|*cos(V));(|vektor a|*sin(V)))

med dine tal:

vektor a=((5*cos(60));(5*sin(60)))
vektor a=(2,5;4,3301)

vektor b=((3*cos(60);(3*sin(60)))
vektor b=(1,5;2,5981)

Brugbart svar (0)

Svar #2
27. maj 2007 af ibibib (Slettet)

#1 Skalarproduktet er fundet korrekt.
Men du kan da ikke bestemme vektorernes koordinater ud fra opgavens oplysninger.
De vektorer som du har beregnet er parallelle!

Brugbart svar (0)

Svar #3
27. maj 2007 af DanniBred (Slettet)

okay lidt forkert, men hvis jeg lægger vektor b hen ad x-aksen vil dens koordinater jo blive (0;8) og der af kan jeg beregne vektor a's koordinater som skrevet i #1 altså (2,5;4,3301)

Brugbart svar (0)

Svar #4
27. maj 2007 af ibibib (Slettet)

Ja, det er en mulighed for placeringen af de to vektorer. Men der er mange andre mulige placeringer.

Brugbart svar (0)

Svar #5
27. maj 2007 af allan_sim

#3.
Og koordinatet til b vil så blive (3,0)....

Brugbart svar (0)

Svar #6
27. maj 2007 af DanniBred (Slettet)

gu' ve' hvor jeg har de 8 fra :S

så vektor b's koordinater vil blive (0;3)

Brugbart svar (0)

Svar #7
27. maj 2007 af DanniBred (Slettet)

#6 - og ikke (3;0) som der står i #5. Fordi jeg lægger vektor b hen ad x-aksen og den derfor vil få 0 som x-koordinatet. Længden bestemmer her y-koordinatet.

Brugbart svar (0)

Svar #8
27. maj 2007 af allan_sim

#7.
Når b ligger på x-aksen, er det y-koordinaten der er lig med 0.

Brugbart svar (0)

Svar #9
27. maj 2007 af DanniBred (Slettet)

#7 - øhh tåger vist lidt for meget ;) du har ret..

Skriv et svar til: mat, skalarproduktet

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.