Matematik

median i trekant

27. maj 2007 af uhanse (Slettet)
jeg har lige en opgave her.

Jeg skal bestemme længden af medianen mc

trekanten vinkel A er 26,1 /AC/ er 5 og /BC/ er 3. Vinkel C er stump og /AB/ er 6,5.

men hvordan udregner jeg medianen for c.

tak

Brugbart svar (0)

Svar #1
27. maj 2007 af mathon


m_c = (1/2)sqr[2(a^2+b^2)-c^2]

Svar #2
27. maj 2007 af uhanse (Slettet)

jeg skal lige være sikker her. du vil anvende cosinusrelationerne.

jeg tager det halve af c = 6,5, dvs den er 3,25 og laver en anden trekant for at finde siden til vinkel A

dvs. den hedder a^2=b^2+c^2-2bc*cos(A)

ikke sandt, eller...

Svar #3
27. maj 2007 af uhanse (Slettet)

efter denne udregning fpr jeg medianen til at være 2,5

Brugbart svar (0)

Svar #4
27. maj 2007 af mathon


#3

i overensstemmelse med

m_c = (1/2)sqr[2(a^2+b^2)-c^2], der ved substitution
giver

m_c = (1/2)sqr[2(3^2+5^2)-6,5^2]

Svar #5
27. maj 2007 af uhanse (Slettet)

hvad betyder sqr.

Brugbart svar (1)

Svar #6
27. maj 2007 af mathon


sqr = square root = kvadratrod

Svar #7
27. maj 2007 af uhanse (Slettet)

ok så er jeg med. takker

Brugbart svar (0)

Svar #8
08. juni 2007 af Midas2 (Slettet)

Hvordan i helvede kunne du komme på nettet under prøven?

Brugbart svar (0)

Svar #9
30. november 2010 af NNAA11 (Slettet)

Hej!

Er der nogen, som kan give mig en definition på, hvorfor en median deler en trekant i to nye trekanter, med samme areal?

tak


Brugbart svar (0)

Svar #10
30. november 2010 af Andersen11 (Slettet)

#9

Det er vel klart, at medianen deler trekanten i to trekanter, og at summen af de to trekanters arealer er lig med den oprindelige trekants areal.


Brugbart svar (0)

Svar #11
07. december 2010 af NNAA11 (Slettet)

Det ved jeg, men jeg mente hvorfor den lige præcis gjorde det.


Brugbart svar (0)

Svar #12
11. juli 2011 af bambara (Slettet)

Da medianen deler den oprindelige grundlinje i to lige store stykker, og højden for de to trekanter er den samme, så vil de to trekanters areal også altid blive det samme.


Brugbart svar (0)

Svar #13
03. november 2011 af studinen2012 (Slettet)

m_c = (1/2)sqr[2(a^2+b^2)-c^2] hvor får du den formel fra?


Brugbart svar (0)

Svar #14
03. november 2011 af Andersen11 (Slettet)

#13

Den følger af en cosinusrelation anvendt på en trekant, der har medianen som den ene side.


Brugbart svar (0)

Svar #15
03. november 2011 af mathon

se


Skriv et svar til: median i trekant

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.