Matematik

normalvektor til xy-plan

27. maj 2007 af emil16 (Slettet)
Z=0, men hvad er så normalvetoren..hvis man f.eks skal finde en vinkel mellem xyplanet, og et andet plan

Brugbart svar (0)

Svar #1
27. maj 2007 af ibibib (Slettet)

Hm :)
(0,0,1)

Svar #2
27. maj 2007 af emil16 (Slettet)

det er nok et dumt spørgsmål ;)

men jeg forstår ikke helt hvordan det kan være (0,0,1) ...hvordan kan Z være 1....den burde da netop være 0

Brugbart svar (0)

Svar #3
27. maj 2007 af ibibib (Slettet)

Normalvektoren n=(0,0,1) står vinkelret på planen z=0.

Svar #4
27. maj 2007 af emil16 (Slettet)

nå jo...selvfølgelig...tak for det!

Brugbart svar (0)

Svar #5
27. maj 2007 af allan_sim

#4.
En anden måde at tænke det på er, at z=0 også kan skrives som ligningen

0x+0y+1z = 0

som netop har normalvektor (0,0,1).

Skriv et svar til: normalvektor til xy-plan

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.