Matematik

skæring med x-aksen

27. maj 2007 af omallycat (Slettet)
Nogen der kan sige mig hvordan jeg finder m's skæring med x aksen i denne opgave ?http://us.uvm.dk/gymnasie/almen/eksamen/opgaver/vinter04/2004-8-2V-MED.pdf (opg 2)

Brugbart svar (0)

Svar #1
27. maj 2007 af ibibib (Slettet)

Bestem først m's ligning. (y=-3x+7)
Løs derefter ligningen 0=-3x+7.

Brugbart svar (0)

Svar #2
27. maj 2007 af ibibib (Slettet)

Rettelse: y=-3x+8

Svar #3
27. maj 2007 af omallycat (Slettet)

hvorfor -3 i m's ligning?

ved løsning får jeg x=-7/3 passer det?

Svar #4
27. maj 2007 af omallycat (Slettet)

hvor kom de 8 fra? :)

Brugbart svar (0)

Svar #5
27. maj 2007 af ibibib (Slettet)

Midtpunktet af AB er (2,2).
Hældningen for l er -1/3.
Da m er vinkelret på l er a·c=-1. Heraf følger at hældningen for m er -3.

m går altså gennem punktet (2,2) og har hældningen -3.

Svar #6
27. maj 2007 af omallycat (Slettet)

hvordan fandt du det midt punkt?
Når jeg prøver at finde hældningen bliver svaret
-1/3*-1 = 3 og ikke -3. Kan du se hvor det går galt?

Brugbart svar (0)

Svar #7
27. maj 2007 af ibibib (Slettet)

Hov. Du har ret. a=3.

Midtpunktet er "gennemsnittet af A og B".
A(-1,3) og B(5,1) giver
M((-1+5)/2, (3+1)/2) = M(2,2)

Svar #8
27. maj 2007 af omallycat (Slettet)

ahh okay tusind tak

Skriv et svar til: skæring med x-aksen

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.