Matematik

Trigonomiske grunduligheder

27. maj 2007 af Niinnaaah (Slettet)
Løs i intervallet [0;2pi] ligningen:
cosx=0,516

Brugbart svar (0)

Svar #1
27. maj 2007 af Esbenps

x = arccos(0,516)

Svar #2
27. maj 2007 af Niinnaaah (Slettet)

det er desværre ikke så simpelt vi skal gøre det!

Brugbart svar (0)

Svar #3
27. maj 2007 af ibibib (Slettet)

Der er to løsninger

x=cos-¹(0,516) v x=2pi-cos-¹(0,516)

Men det var da ikke en ulighed...

Svar #4
27. maj 2007 af Niinnaaah (Slettet)

- det skal give 1,0286 og 5,2546 ifølge facitlisten..

Brugbart svar (0)

Svar #5
27. maj 2007 af Esbenps

#2
Så må du også lige sige, hvad dit problem er istedet for bare at skrive en opgave.

#4
Læs #3. x=arccos(0,516) er den ene løsning. Desuden findes den anden løsning i intervallet ved at trække forrige løsning fra 2pi.

Brugbart svar (0)

Svar #6
27. maj 2007 af wafadar (Slettet)

du kan taste den ind på lommeregner og finde skæringspunkter, men ved ikke helt om dt gælder hvis ikke det er en ulighed..

altså sårn her:
Y1= cos(x)
Y2= 0,516
--> 2nd ---> calc ---> intersection ---> marker skæringspunkter ---> solve

husk at sætte dt i radiantal på lommeregneren...

dt skulle gerne give dette resultat:

[0;1,0286[U]5,2546;2pi]

håber dt er hjælp nok....

Svar #7
27. maj 2007 af Niinnaaah (Slettet)

hvilke skæringspunkter?

Brugbart svar (0)

Svar #8
27. maj 2007 af wafadar (Slettet)

de skærings punkter mellem grafen for cos(x) og 0,516 som er en ret linje på grafen idet den er konstant.

husk at sætte din lommeregner til radian inde i "mode" på lommeregneren, det nok derfor der ikke kommer en korrekt graf frem, og inde i window skal du sætte Xminimum = 0 og Xmaximum = 2pi. fordi den skærer to steder...som jeg har givet svaret på foroven.

Skriv et svar til: Trigonomiske grunduligheder

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.