Matematik
Logaritmer
27. maj 2007 af
Catine (Slettet)
Nogen der kan forklare mig meget simpelt hvad logaritmer går ud på? er igang med at læse til eksamen til mat mundtlig b-niveau, men jeg forstår virkelig ikke bogens betegnelser!
Svar #1
27. maj 2007 af peter lind
En logaritmefunktion er en funktion der opfylder betingelsen log(a*b) = log(a) + log(b).
Funktionerne er tidligere blevet brugt til at gange tal ud. Det er nemlig meget nemmere at lægge tal sammen end at gange dem. Med vores dages elektronik er denne anvendelse forældet.
Funktionerne er tidligere blevet brugt til at gange tal ud. Det er nemlig meget nemmere at lægge tal sammen end at gange dem. Med vores dages elektronik er denne anvendelse forældet.
Svar #2
28. maj 2007 af Esbenps
Jeg mener vores matematiklærer introducerede den naturlige logaritmefunktion som stamfunktionen til f(x) = 1/x. Der gælder så følgende regneregler:
log(ab) = loga + logb
log(1) = 0
log(A) = 1 (hvis A er grundtallet til logaritmen)
log(a/b) = loga - logb
log(a^b) = b*loga
Betegnelsen 'LOG' betyder ofte, at tallet 10 er grundtal, hvorimod 'LN' er den naturlige logaritmefunktion, som har tallet e som grundtal.
log(ab) = loga + logb
log(1) = 0
log(A) = 1 (hvis A er grundtallet til logaritmen)
log(a/b) = loga - logb
log(a^b) = b*loga
Betegnelsen 'LOG' betyder ofte, at tallet 10 er grundtal, hvorimod 'LN' er den naturlige logaritmefunktion, som har tallet e som grundtal.
Skriv et svar til: Logaritmer
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
