Matematik
Bestemmelse af en ligning
27. maj 2007 af
Kronzi (Slettet)
I et koordinatsystem i rummet er en kugle givet ved ligningen
(x-1)^2+(y-2)^2+(z-3)^2=9
Om to af kuglens tangentplaner alfa og beta oplyses at alfa og beta er paralle, og at punktet P(3,1,5) er røringspunkt for alfa.
Jeg skal bestemme en lignign for alfa, men hvordan var det liiige man gjorde det?
(x-1)^2+(y-2)^2+(z-3)^2=9
Om to af kuglens tangentplaner alfa og beta oplyses at alfa og beta er paralle, og at punktet P(3,1,5) er røringspunkt for alfa.
Jeg skal bestemme en lignign for alfa, men hvordan var det liiige man gjorde det?
Svar #2
27. maj 2007 af Kronzi (Slettet)
jeg prøver lige..
CP->(2_-1_2)
2(x-3)-1(y-1)+2(z+5)=0
og så skal det lige regnes færdig, er det sådan ideen er ?
CP->(2_-1_2)
2(x-3)-1(y-1)+2(z+5)=0
og så skal det lige regnes færdig, er det sådan ideen er ?
Skriv et svar til: Bestemmelse af en ligning
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
