Matematik

tangentsligning

27. maj 2007 af gym elev3 (Slettet)
Jeg er af den gamle ordning og må ikke bruge solver på min lommeregner.

0 =-tan(t)+t
hvordan løser man denne

Brugbart svar (0)

Svar #1
27. maj 2007 af Duffy

Det er umiddelbart oplagt at t=0 er en løsning.

Har du på forhånd givet et interval hvori ligningen er defineret?

Svar #2
27. maj 2007 af gym elev3 (Slettet)

Det er opgave 5, hvor jeg skal finde punkterne Q og R
jeg har differentieret 0=cos(t)+t*sin(t) , 0<t<2pi
og fået min ligning

jeg kan bare ikke løse den

http://us.uvm.dk/gymnasie/almen/eksamen/opgaver/vinter04/2004-8-5V-MED.pdf?menuid=150560

Brugbart svar (0)

Svar #3
28. maj 2007 af eightx2 (Slettet)

Hvorfor vil du også have tangens med ind i det hele?

x'(t) = t*cos(t)

Svar #4
28. maj 2007 af gym elev3 (Slettet)

x=0=cos(t)+t*sin(t)
x'=-sint+ 1*sint+t*cost
x'=t*cost
nåår ja, jeg kom til at se t som en konstant

men hvordan løser man 0=t*cos(t)


Brugbart svar (0)

Svar #5
28. maj 2007 af eightx2 (Slettet)

cos(t)=0

Svar #6
28. maj 2007 af gym elev3 (Slettet)

tak tak tak......
nu kan jeg bruge min enheds cirkel

svaret er 0,5pi og -1,5pi

Brugbart svar (0)

Svar #7
28. maj 2007 af eightx2 (Slettet)

Ja.

Men det undrer mig lidt at man skal have fat i en t-værdi som ligger uden for t € [0;2pi]..

Svar #8
28. maj 2007 af gym elev3 (Slettet)

ja, men de t-værdier er jo for f og ikke f'

Skriv et svar til: tangentsligning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.